Amnesztiát kapott egy homár

2011. március 16. 11:59

Nem főzik meg a Nagy-Britannia partjainál valaha fogott legöregebb és legnagyobb homárt. A csaknem egy méter hosszú állat életének hátralévő részében egy tengeri állatkertbe kerül.

2011. március 16. 11:59

Nem főzik meg a Nagy-Britannia partjainal valaha fogott legöregebb és legnagyobb homárt. Az állat majdnem egy méter hosszú és négy kilogrammot nyom, a szakértők szerint legalább ötvenéves lehet: „Csodálatos teremtmény, és az is meglepő, hogy megérte ezt a szép kort” - mondta Linday Holloway, a portsmouthi Blue Reef akvárium munkatársa. Az állatot a dél-angliai Bracklesham-öbölben fogta ki egy horgász. Életének hátralévő részében a homár egy tengeri állatkertbe kerül.

A tengeri rákok különösen hosszú életűek az ízeltlábúak között: akár nyolcvan évig is élhetnek. Az akvárium szerint a valaha volt legnagyobb atlanti homárt 1934-ben fogták, a rák 19 kilót nyomott.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. március 17. 11:43
Csak azért adta le a csákó, mert nem volt akkora nagy edénye, amibe megfőzhette volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!