Jön a dózer a dán hippinegyedre

2011. február 21. 09:03

Egy bírósági döntés értelmében megszüntethetik Christianiát, Koppenhága önálló hippiállamát. A városrészt 1971-ben egy katonai támaszponton hozták létre - a hatóságok harminc év után aztán megelégelték a nyílt drogkereskedelmet.

2011. február 21. 09:03
Negyven éves fennállása után végleg megszűnhet a hippik számára kiutalt Christiania autonóm városrész Koppenhágában. Az egykori katonai támaszponton létrehozott település felszámolását egy legfelsőbb bíróság által helybenhagyott bírósági döntés teszi lehetővé. Az ítélet kimondja, Christiania mintegy 900 lakosa nem kapott visszavonhatatlan jogot arra, hogy az egykori katonai támaszpont birtokolja. A városrész szóvivője elmondta, hogy a döntés ellenére sem adják fel a küzdelmet, és ellen fognak állni minden kilakoltatási törekvésnek. 
 
A hippik 1971-ben vették birtokba a városrészt, saját közigazgatást hoztak létre, és engedélyezték a marihuána és a hasis fogyasztását. Évente közel egymillióan keresték fel a kommunát. A hatóságok 2004-ben elégelték meg a szabad kábítószer-kereskedelmet.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!