Móri vérengzés: elkezdődött a másodfokú tárgyalás

2010. november 16. 10:54

Megkezdődött a móri mészárlás másodfokú tárgyalása. Az első tárgyalási napon ismertették az elsőfokú tárgyalás eredményeit, ítéleteit, valamint meghallgatták Weiszdorn László gyanúsítottat.

2010. november 16. 10:54

Weiszdorn Róbert maghallgatásával, valamint az elsőfokú ítélet ismertetésével megkezdődött a móri mészárlás másodfokú tárgyalása. A nyolc halálos áldozatot követelő gyilkosság társtettesét, Weiszdorn Róbertet 2008-ban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, az ítélet alapján leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. Az ítélet ellen mind a vád, mind a védelem fellebbezett.

A társelkövető a meghallgatás során kijelentette: ő maga egyetlen embert sem ölt meg, „Ha tudom, hogy így alakul, biztosan megakadályoztam volna” - tette hozzá. Weiszdorn elismerte, hogy ő zárta be a móri bankfiókot a bűncselekmény elkövetése után, ám állítása szerint a kulcsokat Nagy László, az azóta öngyilkosságot elkövető elsőrendű vádlott adta át számára.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2010. november 17. 13:03
2050-re talán ítélet is születik.
56október
2010. november 16. 14:25
Azért remélem, hogy ez a szerencsétlen Weiszdorn nem fog fekvőnyolcast kapni. Valóban nem ölt meg senkit, és valóban ő volt a balek. Súlyos amit tett - pontosabban: amivel kapcsolatban tett valamit - de életfogytot nem érdemel. A magyar igazságszolgáltatás viszont megbukott ebben az ügyben. Rendben, hogy a bíró nem sértett törvényt, amikor bűnösnek mondott ki egy (ebben legalábbis) ártatlant,Kaiser Edét, de szerintem az a bíró, aki a legsúlyosabb ítéletet hozza meg tévesen, többé ne ülhessen a bírói székbe.
morfondír
2010. november 16. 12:37
8 és fél év után. Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!