Szakad a gárda

2010. október 18. 09:04

Kiválik a Csendőrség a Magyar Nemzeti Gárdából, a szervezetet a kompromittáló videójáról elhíresült egykori gárdakapitány vezeti majd. Vona Gábor szerint a gárdát személyes ellentétek gyengítik.

2010. október 18. 09:04

A Csendőrség hivatalosan is kiválik a Magyar Nemzeti Gárda soraiból, a szervezet vezetését pedig Kiss Róbert egykori gárdakapitány veszi át. A Magyar Nemzeti Gárdából egy nyilvánosságra került videofelvétel miatt kellett távoznia a politikusnak, ám ő szeptemberben újraindult a gárdakapitányi posztért. Itt Ináncsi József jelenlegi kapitánnyal szemben maradt alul.

A Csendőrség, valamint Kiss Róbert kilépését Ináncsi drámai hangvételű levélben tolmácsolta: szerinte már maga a kilépés ténye is a gárdát gyengíti. A vezető elfogadhatatlannak tartja azt, hogy a Csendőrség az MNG tagjai közül próbál toborozni és a kilépett vezetők megjelennek egyes gárdarendezvényeken.

A Csendőrség és a Magyar Gárda ügyében a Kuruc.info Vona Gábort is megszólaltatta. A politikus szerint a gárdán belüli ügyet személyes konfliktusok mozgatják. A Jobbik elnöke a múlt héten egyeztetett Ináncsi Józseffel, viszont Kiss Róbertet nevezte barátjának.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
==T==
2010. október 18. 11:07
Nem lennék meglepve ha emögött is NBH-s provokáció állna, mint 2006 ősze mögött.
Arma Gedeon
2010. október 18. 11:06
Híve voltam annak a felfogásnak, hogy Gárda egy hasznos alulról jövő kezdeményezés, a társadalom önvédelmi reakciója. Hangoztattam, hogy OV-nak integrálnia kellene egy létrehozandó Nemzetőrségbe, a tagok eddigi munkájának megköszönésével. De ezzel a kutyakomédiával a Gárda és nem kis részben a Jobbik is eljátssza eddig felhalmozott erkölcsi tőkéje jó részét, a Gárda lényegében az egészet, a Jobbiknál meglátjuk. Pedig a globális összeomlás közepette az állam forrásai rohamosan beszűkölnek és a helyi rendfenntartásból a csináld magad-tényező nem hagyható ki. Nyilván helyi alapokon kell ezt megszervezni, országos vízfej és saját kinevelésű oligarchák nélkül. Helyesebben nagy eséllyel helyi szintű kis oligarchák teremnek majd, a demokrácia mint modell elvileg is képtelen. Hol van már a tavalyi Vona...
Vhailor
2010. október 18. 10:14
grajcáros komédia az egész. A gárdának se pénze, se hatalma, se eszköze a hatalom megbontására nincsen. Operett-hadsereg az egész.
Arma Gedeon
2010. október 18. 09:57
Jobbszélen se lehet más a politika...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!