Legalizálnák a vérfertőzést?

2010. május 26. 15:33

Horvátországban lehet, hogy nem számít majd bűncselekménynek a vérfertőzés, ugyanis az illetékesek azon gondolkodnak, hogy módosítják büntető törvénykönyvet. A kezdeményezők szerint a világban egyre több országban engedélyezik a családon belüli nemi kapcsolatot.

2010. május 26. 15:33

A definíció szerint a vérfertőzés felmenő és lemenő ágbeli rokonok közötti nemi közösülés által elkövetett bűntett. Most pedig Horvátországban ezt lehetséges, hogy legálissá teszik. Ha így esik, szexuális kapcsolatot létesíthetnek testvérek, apa és lánya, vagy éppen anya és fia - amennyiben nagykorúak, ítélőképességük teljes birtokában vannak, illetve ha szabad akaratukból teszik.

Magyarországon a Btk. következő pontjai érvényesek:

1. Aki egyenesági rokonával közösül vagy fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
2. Nem büntethető a leszármazó, ha a cselekmény elkövetésekor tizennyolcadik életévét nem töltötte be.
3. Aki testvérével közösül, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
phaidros
2010. május 26. 16:41
Ez sokat elmond a benyújtókról. Sose mossák le magukról a motherfucker nevet.
WonderCsabo
2010. május 26. 16:26
Jó a kép. :D A horvátokra meg: aztán csodálkoznak, majd ha sok korcs születik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!