Magyar siker a focivébén

2010. március 12. 12:10

Egy tehetséges magyar tervező karakterkészletét használja az idei világbajnokság egyik stadionja.

2010. március 12. 12:10
Magyar tervezésű ingyenes fonttal tervezték meg az idei focivébé egyik stadionjának design-át.  A Dream Interactive tervezője, Halmos Levente alkotásával látható majd a világbajnokságra épített Zsiráf-stadionban a szektorjelzésektől kezdve minden felirat. A Niobium betűtípust a kommunikációs anyagok is alkalmazni fogják, így rengeteg kapcsolódó brosúrán, programfüzeten, meccsjegyen találjuk majd meg a fontot.

A készítővel, a Webisztán készített interjút, melyben elmondja, hogy mi motiválta a hobbiszintű fontkészítésben, mikor tervezte meg első betűtípusát. A fiatal designer beszél arról is, kik kérték eddig a betűtípus használatának engedélyezését. Szó esik többek között kaliforniai fodrászüzletekről, a dél-afrikai focistadionról és más vállalkozásokról is.

Mivel ez egy nagyon régi ingyenes font, sok helyen rá lehet bukkanni. Pusztán kíváncsiságból, minden betűkészlethez mellékeltem egy szöveges fájlt, miszerint "kereskedelmi" felhasználás esetén írjanak nekem. Annak ellenére, hogy már hosszú évek óta nem foglalkozom a dologgal, még mindig 4-5 levelet kapok ez ügyben hetente. Kaliforniai fodrászszalontól (ők kalocsai mintákat szerettek volna használni), tűzhelytisztító folyadékot gyártó cégen át a legkülönbözőbb vállalkozást és személyes projektet vivő emberek kérdezik a feltételeket.

A tehetséges magyar designer betűtípusai láthatóak még többek között az NHL-es Buffalo Sabres felirataiban, a Discovery Channel American Chopper című műsorának főcímében, de a német Pro7 egyik műsorában is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!