Az IE6 a hibás a Kína-Google vitában

2010. január 15. 12:47

A Microsoft szerint az USA és Kína közötti politikai feszültséghez vezető támadásokat IE6 hibáját kihasználva intézték.

2010. január 15. 12:47

Foltozatlan sebezhetőség van az Internet Explorerben, amelyet támadók már aktívan kihasználtak. A Google, az Adobe, a Juniper és más vállalatok elleni szisztematikus támadásokat is ennek segítségével hajthatták végre, állítja Mike Reavey, a Microsoft biztonsági szakértője. Az Internet Explorernek csupán az 5.01-es verziója nem érintett, minden más változat, azaz az IE 6, 7 és 8 tartalmazza a hibát, amelyet Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 és Windows Server 2008 alatt is ki lehet használni több-kevesebb sikerrel.

A Microsoft szerint az Egyesült Államok és Kína közötti politikai feszültséghez vezető támadásokat az IE6 ellen intézték és egyelőre nem tudni széles körű támadásokról, csak célzottakról. A sebezhetőség ettől függetlenül a böngésző összes említett verziójában megtalálható. A helyzet komolyságát mutatja, hogy a Microsoft arra kéri azokat az amerikai vállalati felhasználókat, akik ilyen támadást észlelnek, forduljanak az FBI-hoz. Már dolgoznak a javításon és egyelőre úgy tűnik, hogy akár soron kívüli frissítést is kiadhatnak a hibára.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2010. január 15. 13:15
"Már dolgoznak a javításon" A Windows 98 óta mást sem csinálnak... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!