Alkoholmentes szilveszter Ausztráliában

2009. december 31. 13:52

A rendőrség szerint az alkoholtilalom elrendelése az emberek biztonsága érdekében történt.

2009. december 31. 13:52
Alkoholtilalmat rendeltek el az ausztráliai Sydney kikötőjében, ahol másfél millió ember részvételével tartják a világ egyik legnevezetesebb szilveszteri partiját. "A cél nem az, hogy elrontsuk az embereket örömét, hanem az, hogy garantáljuk mindenki biztonságát" - mondta Andrew Scipione rendőrfőnök, utalva arra, hogy a korábbi években újra és újra verekedésekhez, erőszakhoz vezetett a túlzott alkoholizálás.

A legelszántabb bulizók már csütörtök hajnalban kimentek a kikötőbe, hogy a legjobb helyről nézhessék a világ egyik leglátványosabb szilveszteri mulatságát, amelynek fénypontja az éjféli - közép-európai idő szerint 14 órai - tűzijáték. Addig a szokásos tengeri hajóparádéval és 15 muzeális repülőgép légi felvonulásával szórakoztatják a publikumot, amelyet arra kértek, hogy viseljen valamilyen kék ruhadarabot az idei mulatság mottójának (Awaken The Spirit) jegyében.

Szerte Ausztráliában rendőrök ezreit vezényelték ki, hogy elejét vegyék ittas ünneplők garázdaságának. A rendőrfőnökök felszólították a potenciális bajkeverőket, hogy maradjanak otthon, különben börtönbe kerülhetnek.

Szesztilalom a Sydney-i szilveszteri partin (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!