Kártérítés a túlkapások elszenvedőinek

2009. augusztus 11. 14:46

Több százezer forintos kárpótlást kapott tíz személy, akiket jogtalanul bántalmaztak a rendfenntartók 2006 őszén.

2009. augusztus 11. 14:46
Tíz emberrel egyezett meg peren kívül a Készenléti Rendőrség. A tíz kárpótolt embert 2006 őszén törvénytelenül bántalmazták, elhurcolták vagy fogva tartották a Készenléti Rendőrség (KR, akkori nevén Rendészeti Biztonsági Szolgálat, Rebisz) emberei. A KR a sajnálkozását fejezte ki, az áldozatoknak fejenként 650-975 ezer forintig terjedő kártérítést fizetett. Az áldozatok közül többet megvertek, majd több napot töltöttek fogdán vagy előzetes letartóztatásban. A jogtalan fogva tartás miatt közülük már többen kaptak milliós összegű kártérítést.

Volt, akit az utcán bántalmaztak. Másokra, így pédául a Kárpátia együttes dobosára és barátjára egy kávézóban törtek rá rebiszesek, és verni kezdték őket. Amikor azonban a rendőrök észrevették a biztonsági kamerát, elmenekültek. Az ügyészség nem tudta azonosítani az elkövetőket. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint a peren kívüli megegyezések a szolgálat jogvédő munkájának, és annak nyomán a rendőrség által korábban elveszített pereknek köszönhetők.

Kárpótlás a bántalmazottaknak (MNO)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!