Világháborús bombák a XVI. kerületben

2009. július 17. 17:19

Több robbanószerkezetet is találtak egy építkezésen.

2009. július 17. 17:19
Több házat kiürítenek a XVI. kerületi Újszász utcánál, ahol több robbanószerkezetet is találtak egy építkezésen. A kerület polgármestere kinyittatta a közeli gimnáziumot és színházat, hogy az ideiglenesen otthonukat elhagyni kényszerülőknek ne a napon kelljen várakozniuk. A rendőrök már korábban lezárták az Újszász utcát a Pilóta és Diósy Lajos utca között.
Az Újszász utcában egy építkezésen kerültek elő a II. világháborús szerkezetek. 

Tószegi Péter, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese azt mondta, hogy eddig hat darab, úgynevezett PTAB-2,5 kilogrammos robbanószerkezet, és több gyalogsági lőszer került elő. A tűzszerészek mérései szerint még lehetnek továbbiak is a földben.Az építkezéssel szemben lévő, háromemeletes lakóházakból álló lakótelepen élőknek, illetve egy közeli társasház lakóinak kell elhagyniuk ideiglenesen otthonaikat, mondta Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Bombák az építkezésen (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!