Bajnokok Ligája: a Fradi és az ETO is az ígéret kapujában bukott el

2022. június 08. 20:24

A múlt hétvégén két bajnokcsapatunk is a legmagasabb szinten bizonyíthatott: az FTC-Telekom férfi-vízilabdacsapat a BL belgrádi nyolcas döntőjében a harmadik helyet szerezte meg, a Győri Audi ETO KC női kézilabda-együttes pedig a budapesti négyes döntőben a fináléig menetelt, ám ott ismét vereséget szenvedett a norvég Vipers Kristiansandtól. Pillantsunk a kulisszák mögé!

2022. június 08. 20:24
null

Balázs Boldizsár és Vámos Tamás írása a Mandiner hetilapban.

A múlt évben Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott a Ferenc­város férfi-vízilabdacsapata, de az idei szezonban volt, amikor úgy tűnt, a belgrádi nyolcas döntőbe sem biztos, hogy sikerül majd a kvalifikáció. A két nyolcas csoport négy-négy legjobb együttese jutott be az egyenes kieséses rendszerben lejátszott negyeddöntő-elődöntő-döntőbe. Az FTC nyolcmeccses veretlenségi sorozattal kezdte a „nagy” csoportkört, ám február közepén a zseniális képességű csapatkapitány, Varga Dénes sérülése miatt hullámvölgybe csúszott, egymás után kétszer kikapott. Az első kudarc a horvát Jadran Split ellen idegenben még belefért, de a Komjádi uszodában a Barcelonetával szembeni vereség olyan súlyos mértékű volt – tíz gól közte, kilátástalan játékkal –, hogy két út állt a zöld-fehérek előtt: a teljes összeomlás vagy a juszt is visszatérés.

A magyar válogatott gerincét adó csapat a nehezebb utat választotta. A pofon utáni minden meccsét megnyerte, győzelemmel tért haza Belgrádból, Athénból, olyan helyekről, ahol ritkán szokás nyerni bármilyen sportágban. Ezzel a győzelmi sorozattal biztosította a helyét Európa (és a világ) legjobb nyolc csapata között. Majd megnyerte a magyar pontvadászatot is, mielőtt ráfordult volna a klubvízilabda csúcsára, a Bajnokok Ligája-végjátékra.

A Recco és a többiek

Nagyobb felbontásért kattintson jobb egérgombbal a képre, majd válassza a „Kép megnyitása új lapon” opciót!
Nagyobb felbontásért kattintson jobb egérgombbal a képre, majd válassza a „Kép megnyitása új lapon” opciót!
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!