Valóságtagadás kontra nemzeti poltika

2022. április 06. 12:10

2022. április 06. 12:10

Kacsoh Dániel írása a Mandiner hetilapban

Fotó:Földházi Árpád
Fotó:Földházi Árpád

Márki-Zay Péter legyen Magyar­ország következő vezetője, ő a megfelelő választás – javasolták a szavazóknak a hatpárti összefogás tagjai. Márki-Zay szennyesét mosták, vállalhatatlan kijelentéseket tett, nem volt jó kapitány – mondják most a csalódott pártvezérek. Felmerül a kérdés: az elmúlt hónapokban vagy most hazudnak a választóiknak? Továbbra is érvényes az őszödi recept?

Jakab Péter Jobbik-elnök pár nappal a pártját, illetve a teljes ellenzéket padlóra küldő vereség után arról beszél, hogy az emberek a propagandával nem laknak jól, hamarosan előre hozott választás lesz, és akkor tényleg jönnek ők (meg Gyurcsány), immár MZP nélkül. De hát eddig is azt mondták, hogy Magyarország élhetetlen, a nyomor elviselhetetlen – erre jött a zsinórban negyedik Fidesz-kétharmad. Vagyis nekik is mindegy, mit mondanak? Tényleg nem számít a valóság?

Márki-Zay Péter ezzel szemben úgy magyaráz, az általuk a választásra összegründolt felállás minden szempontból megfelelő volt, csak hát az embereket félrevezette a kormány, a Jobbik meg nem hozta be a saját támogatóit a közösbe. Ez volt a gond. Ő azonban marad, hiszen vigyázni akar az üldözöttekre, bárkik legyenek is azok. Megszólalt maga Gyurcsány is, szintén a vasárnap totálisan egyedül hagyott listavezetőt okolva a vereségért. Zajlik a gyászmunka, a klasszikus balos bűnbak­keresés. Láttunk már ilyet, négyévente ez megy. Ha úgy tetszik, hagyománnyá vált.

Elvitathatatlan: Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP soha nem látott mértékű társadalmi felhatalmazást kapott, újabb négy évig folytathatja a kormányzást. Úgy, hogy közben a balliberális holdudvar által 2010 után vágyva vágyott külső válságok is bekopogtattak hozzánk, hiszen két évig küzdöttünk a koronavírus-járvánnyal, most meg itt a háború. Az ellenzéknek így sem sikerült hatalomra kerülnie. Pedig a tuti recept, a teljes összefogás és a külső behatás is megvolt.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!