Egy abszurd ideológia uralkodása

2022. március 09. 19:19

2022. március 09. 19:19

Dörstelmann-Fodor Kinga írása a Mandiner hetilapban.

Gondolkozott ma már azon, hogy melyik nemhez tartozik? – amennyiben a kedves olvasó e kérdés olvastán meglepve felvonta szemöldökét, érdemes lehet azon is elgondolkoznia, hogy beszerezze Birgit Kelle friss könyvét, a Gender­komédiát. A német szerző, akinek 2013 óta megjelent gender- és feminizmus­kritikái közül négy kötet vált bestsellerré hazájában, nem kevesebbre vállalkozik első, Magyarországon is kiadott művében, mint hogy bevezesse olvasóit a gender mainstreaming világába, és bemutassa, hogyan alakította át ez a Németországban mára alapvetéssé vált koncepció a társadalom egyes szegmenseit, beleértve az állami, a vállalati és az egyházi szférát is.

A gender a német nyelvet, a közintézményeket és a politikát sem kímélte”

Kelle szerint a gender a német nyelvet, a közintézményeket és a politikát sem kímélte, bár a társadalom egy része egyre nagyobb fenntartással figyeli az átalakulás eredményeit. Az író a Genderkomédiában azt vázolja fel, mi történik, ha egyesek – puszta „világjobbítási” szándéktól vezérelve – túltolják a gender mainstreaminget egy országban. Mint írja, ma már játszótereket, közlekedési lámpákat, mellékhelyiségeket és felsőoktatási szakokat is gendereznek, nem is beszélve a német nyelvről vagy a Bibliáról. Az elért eredmények néha szatírába illően viccesek, de vajon van-e mindennek kézzelfogható haszna? – teszi fel a kérdést.

Fotó: MCC Press Kiadó
Fotó: MCC Press Kiadó
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!