A józan ész erői, egyesüljetek!

2021. október 13. 12:16

Az újkommunista összefogás legfontosabb célpontja civilizációnk értelmi-érzelmi immunrendszere. Ha ezt is beveszik a „haladók”, akkor nincs visszaút.

2021. október 13. 12:16
Farkas Vajk

Mára állandósult a küzdelem a „haladó” (globalista-inter­nacionalista-újkommunista), valamint a jobbos (tradicionális-lokális-nemzeti) erők között. S ez nem csak egy-egy választásról szól, annál sokkal tágabb horizont uralása a tét. Az utóbbi években érezhetjük úgy, hogy a helyzet igazán kiéleződött. Ennek oka, hogy amíg nyugaton úgy tűnt, a harc lényegében eldőlt, addig Európa közepén és keleti felén, a posztszovjet térségben még épp időben vették észre, hogy valami nincs rendben azzal az Európával, amiért ezek a népek, így a magyarok is küzdöttek, és ahova negyven év mesterséges elszakítottság után végre visszatérhettek.

Nyugaton már szinte minden állami és társadalmi struktúrát leuralt a „haladó”ideológia: az egyetemeket, a médiát, a kultúrát és a tudat átformálásának következtében mára a politikai paletta szinte minden nagy pártját is. A hagyományos jobboldal ahelyett, hogy felvette volna a harcot, lemondott a józan észről, és idomult a „haladókhoz”, mindig eggyel hátrébb lépett, s azon kapta magát, hogy már nincs hová lépnie. De a józan ész nem veszett ki teljesen mindenhonnan. Mintha Európa ezen a felén a szellemi immunrendszer még egy fokkal jobb állapotban is lenne. Amit Kelet- és Közép-Európában már sokan felismertek, azt nyugaton is egyre többen értik meg: valamit tenni kell a teljes pályás„haladó” letámadással szemben. Ezért egyre több olyan civil és politikai mozgalom alakul újonnan vagy válik le a régi jobboldalról, amely nem ijed meg ettől a küzdelemtől. Számukra a magyar jobboldal valódi példakép, amit azért is kell megbecsülnünk, mert ezért őket a „haladók” megbélyegzik.

A „haladók”, akik bevették Brüsszelt, pontosan olyan birodalmi reflexszel reagálnak a legkisebb véleményeltérésre, mint a régi bolsevikok, s ezt a legkevésbé érték-, mint inkább érdekközösség motiválja. Nem a jogállamot, a demokráciát és a sajtószabadságot féltik, hanem a pozícióikat, a befolyásukat. S egy Európa iránt elkötelezett embernek a legszomorúbb látnia azt, hogy ezért az uniós szervek például a magyar belpolitikai konfliktusokban következetesen az egykori kommunista elit és örökösei mellett állnak ki, az ő érdekeiket képviselik. Igaz, a baloldal úgy tekint az unióra, hogy az megelőzi a nemzeti érdeket, a szuverenista jobboldal, viszont, így a magyar kormánypártok is azt vallják, a magyar érdekeket kell érvényesíteni az európai térben és az EU adta keretekkel élve a világban.

Nyugaton a hagyományos jobboldal ahelyett, hogy felvette volna a harcot, lemondott a józan észről, és idomult a »haladókhoz«”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!