A tét a jövő értelmisége

2021. február 24. 13:09

Évszázadok óta nem tapasztalt szűklátókörűség jellemzi a fejlett világ egyetemeit. A szélsőbaloldali kisebbség által kimunkált homogén ideológiai közeg infantilis, konformista értelmiséget termel, ami aláássa a nyugati civilizációt. Hallassuk a hangunkat, legyünk a józan ész nagykövetei – tanácsolja egy libanoni zsidó pszichológus.

2021. február 24. 13:09
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Gad Saad az evolúciós pszichológia fenegyereke. Libanoni zsidó családba született, ahonnan a hetvenes évek polgárháborúja elől családjával Kanadába emigrált. Matematikusnak tanult, szakterülete a viselkedéskutatás, az evolúciós eredetű magatartásformák feltárása mindennapi döntéseink mögött. Foglalkozott a hamburger, a Ferrari és a pornográfia népszerűsége mögötti fogyasztói motivációkkal, The Saad Truth (némi szójátékkal a szomorú igazság) című podcastje világszerte népszerű. Karizmatikus szerzőnket újabban egyetlen dolog érdekli: miért áll a logika, az értelem és a józan ész politikai támadás alatt? Nem meglepő, hogy új könyvének megjelenése óta balliberális össztűz céltáblája.

Saad kifejezetten pszichológusi néző­pontból vizsgálja az eseményeket. Köztudott, hogy a steril környezetben felcseperedő gyermekek sokkal inkább ki vannak téve az autoimmun betegségek kialakulásának, mert szervezetüknek nem adódik lehetősége a védekező mechanizmusok kiépítésére. Ugyanez a szellemre is igaz. A homogén ideológiai nevelés az agy ellustulásához, infantilizmushoz és nagy fokú konformitáshoz vezet, ami egy életre kiszolgáltatja a fiatal értelmiséget és vele a nyugati civilizációt.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!