Amy Coney Barrett és Amerika halálkultúrája

2020. november 18. 14:27

2020. november 18. 14:27
Kerry Bentivolio

Október 26-án beiktatták Amy Coney Barrett bírót az Egyesült Államok Legfelső Bíróságába. Donald Trump elnök, valamint a republikánus szenátorok a hihetetlen ellenszélben sem inogtak meg, és jóváhagyták a jelölését.

A Barrett beiktatása körüli vita rávilágít arra, hogyan indult bomlásnak Amerika erkölcasi szövete. A kinevezés nem szexbotrány vagy korrupciós ügy vagy éppen eskü alatti hazugság miatt vált vitás ponttá. Számos politikus égette meg magát ilyesmikkel már Amerikában, és nekik is előléptetés vagy egy komolyabb CNN-állásajánlat lett a jutalmuk.

Barrett az erkölcsi feddhetetlensége miatt kavart vitát, sőt vált becsmérlés tárgyává egyes szélsőbaloldali körökben. Pedig élete inkább arra kellene például szolgáljon, hogy miként lehet a lehető legjobbat kihozni a feminizmusból. Magas szintű szakmai karrierje mellett hétgyermekes édesanyaként nagy családjáról is gondoskodott. Senki nem vitathatja, hogy rendíthetetlen katolikusként úgy is élt, ahogy azt hirdette.

Mivel Barrett mentes minden becstelenségtől, rendkívüli külső és belső szépséggel bír, és bátran kiáll a meggyőződése mellett, sok „független és erős nő” tekint rá utálattal a modern Amerikában. Őket nem nyűgözi le sem szakmai sikere, sem szép családja, határtalan intelligenciája vagy a példa, amelyet a felnövő lányok elé állít. Csupán az érdekli őket, hogy Barrett útjában állhat majd a meg nem született gyermekeik meggyilkolásának.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!