Aki gyalogszerrel indult Kőrösi Csoma nyomába

2020. január 21. 23:19

Törökországon át Iránig, s már azon is túl jutott Pengő Zoltán. Az 52 éves újságíró, cégvezető gyalog indult szeptemberben Kőrösi Csoma Sándor nyomába, próbára téve magát, közben magyaroknak és románoknak is beszámolva kalandjairól és a nagy utazás tanulságairól.

2020. január 21. 23:19
null
Demkó Attila
Demkó Attila

Tíz év kemény munka után állt fel egy piackutató cég vezetői pozíciójából, hogy Erdélyből Tibetbe gyalogoljon. Mi is volt a cél?

Vágytam végigmenni az úton, ha szimbolikusan is, nem minden részletében követve. Régi terv ez, de nem valami elhivatottságtudatból eredő fanatizmus hajt: élvezem! Járom az utat, mert vágyom rá. Kőrösi Csoma Sándor az inspiráció forrása, de ez alapvetően önmegvalósítási projekt. Persze cél a románságnak is kommunikálni, hogy ki volt Kőrösi Csoma, és mit jelent nekünk, magyaroknak. Facebook-oldalamon ezért írok magyarul és románul is. Sok a pozitív visszajelzés.

FOTÓ: PENGŐ ZOLTÁN
FOTÓ: PENGŐ ZOLTÁN

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!