A humánus komikus

2020. január 09. 00:40

Ötven éve halt meg a nagy nevettető, Latabár Kálmán.

2020. január 09. 00:40
null
Sal Endre

Gyűlölte a szerencsejátékokat, és bár elsőrangú komikus volt, a bohémság jellemezte a legkevésbé. Sokszor már-már erkölcscsőszként viselkedett. A lánya, Katalin mesélte utóbb, hogy már gyűrűs menyasszony volt, s a színész este tizenegy órakor szépen hazaküldte a vőlegényt, szó sem lehetett arról, hogy az esküvő előtt együtt töltsék az éjszakát a szülők lakásában. Ilyen is volt ő, Latabár Kálmán, akinél kevés humánusabb embert hordott a hátán a jó öreg földgolyó. 1902-ben látta meg a napvilágot Kecskeméten. Egy év és két nap elteltével pedig megszületett az öccse, Latabár Árpád. Színészdinasztiába csöppentek, már a dédapjuk is ezt a mesterséget űzte. Az apjuk is, aki hamar elhagyta az édesanyjukat, így ő egyedül nevelte fel a gyerekeket. Komoly törést okozott mindez a kicsikben, talán ez volt az oka annak, hogy Latabár Kálmán később mindenre nemet mondott, ami a bohém emberek sajátja.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!