Választani kell Amerika és Kína között!

2019. október 31. 01:08

Az Egyesült Államok és az EU közötti szabadkereskedelmi megállapodást támogatná, ugyanakkor jogosnak tartja, hogy az USA kereskedelmi háborúba kezdett Kínával. Szeretné, ha több magyar cég lenne a tengerentúlon, de a kínai befektetéseket gyanúval figyeli Eric Stewart, az Amerikai–Magyar Üzleti Tanács elnöke.

2019. október 31. 01:08
null
Oláh Dániel

Miben látja a magyar gazdaság növekedésének az okát?

A magyar gazdaság rendkívül jól teljesít. Viszonylag fiatal piacgazdaság, így jelentős potenciál és tér van még a növekedésre. A kormány érdeme is, hogy a gazdaság fejlesztése prioritásnak számít, nagy hangsúlyt fektetnek a befektetők megnyerésére. Az Egyesült Államok a második legnagyobb befektető Magyarországon, a magyar gazdaság a valós súlycsoportja fölé merészkedik a befektetésekért folyó küzdelemben. A kormány mellett a kreatív, innovatív, keményen dolgozó magyarok érdeme e siker.

Mit hall az amerikai befektetőktől a magyar gazdaságról?

Pozitív a kép. A napokban harminc nagy amerikai cég képviselői és a magyar kormány között szervezünk találkozót a négy éve létrehozott Amerikai–Magyar Üzleti Tanács keretében. Ezek a cégek nagyszerűen érzik magukat Magyarországon, bár mindig vannak kisebb ügyek, amelyekben változást kezdeményeznének. A legbiztosabb jele annak, hogy egy vállalat nagyra értékeli a helyi gazdasági teljesítményt, és elégedett, ha a megtermelt profitját nem viszi ki, hanem ismét befekteti az országban, itt ezt látjuk újra és újra. Ez a harminc cég legalább egymilliárd dollár tőkét fektetett be Magyarországon. Célunk, hogy több kisebb, Magyarországot eddig nem ismerő amerikai vállalatnak is bemutassuk, hogy itt érdemes beruházni.

A gyors magyar gazdasági növekedés motorja a magyarországi cégek beruházási lendülete.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!