Budapest építési terület, nem csatatér

2019. október 30. 22:02

A helyhatósági választás fővárosi eredménye igencsak átrendezte a politikai mezőt az elkövetkező öt évre. Mi lesz a fejlesztésekkel? Milyen lehet a kormány és a városvezetés kapcsolata? Fürjes Balázzsal, a Budapest és agglomerációja fejlesztéséért felelős államtitkárral beszélgettünk.

2019. október 30. 22:02
null

Kell-e félniük a fővárosiaknak?

Meghatározhatja-e a napi politika a több évtizedes távlatokba tekintő fejlesztéseket? Az elmúlt években Budapest épült és szépült, miközben kilábalt az adósságcsapdából, és a városháza környékéről eltűntek a nokiás dobozok. A legfontosabb, hogy a főváros ne legyen csatatér.

Miért lenne az ellenzék célja, hogy Budapestet csatatérré változtassa?

Bizakodó vagyok, a puding próbája az evés. Érdemes ránézni  a főváros és a nemzeti kormány viszonyára történetileg.  A napnál is világosabb, hogy a mindenkori nemzeti kormánynak feladata építeni Budapestet, van felelőssége a városért. A várostól ugyanis sohasem volt elvárható, hogy önerőből valósítsa meg mindazt, amire a nemzet fővárosában a budapestieknek és a magyaroknak szükségük van, vagy ami éppen nagyszerűvé, méltóvá teszi a magyarok fővárosát. Összes hidunk, az Opera, az Országház, múzeumaink, a legtöbb jelentős középület, a repülőtér, a kötött pályás közlekedési hálózat zöme, sok főút mind-mind kormányzati erőforrások felhasználásával, az ország pénzéből, kormányzati szervezésben épült meg. A mindenkori kormány nem hagyhatja magára a fővárost, de nem is gyámkodhat felette. Kormány és főváros együttműködésre van ítélve.

„Kormány és főváros együttműködésre van ítélve”

Akkor együttműködés következik?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!