Fókusz

2023. július 05. 23:00

2023. július 05. 23:00
null

Emmanuel Macron francia elnök, Orbán Viktor magyar, Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az uniós csúcson Brüsszelben június 30-án. A találkozó egyik napirendi pontja az EB javaslata volt, miszerint nagyjából 75 milliárd euró befizetését kéri a tagállamoktól: 50 milliárd eurót Ukrajna támogatására, 15 milliárdot a migráció kezelésére, 10 milliárdot pedig stratégiai ágazatokra és a brüsszeli bürokrácia fenntartására különítene el. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban hangsúlyozta: úgy kérik erre a tagállamokat, hogy nem lehet tudni, az Ukrajnának eddig adott több mint 70 milliárd euró mire ment el. Mindezek mellett még fizetésemelést is kért magának az uniós testület, miközben Magyarországon eltörölné a rezsicsökkentést – a kormányfő szerint ez olyan mértékben abszurd, hogy majdnem minden EU-tagállam vezetőjének kinyílik a bicska a zsebében. Jelezte azt is, az unió arra akarja kötelezni Magyarországot, hogy több tízezres migránsgettókat építsen fel.  „Az egész eljárás felháborító” – szögezte le a migrációs paktum elutasításával kapcsolatban.

Nyitókép: AFP / John Thys

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. július 06. 11:28
Orbán sunyin nem a teljes igazságot mondja. Azt meg, hogy mindent megszavaz amivel - állítólag - nem ért egyet elhallgatja.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 06. 01:11
ezek tínyleg aszt hiszig hogy minket olyan fábúl faragtag akikbűl egy filért is kilehetcsikarni? hát nem. aggyanak űk nekünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!