Kétszer annyi szavazatot kapott az MKP, mint Slotáék

2009. június 7. 6:21
A Smer 5 mandátumhoz jutott, az ellenzéki pártok (köztük a Magyar Koalíció Pártja) 2-2, a két kisebb kormánypárt pedig 1-1 képviselői helyet szereztek Brüsszelben az adatok majdnem teljes körű feldolgozottsága alapján.
Bár Szlovákiában is csak vasárnap este tíz után teszik közzé a szombati EP-választás eredményét, a Mandiner.hu értesülései szerint pontosnak bizonyult a Focus intézet mandátumbecslése. A választást a kormányzó Smer-SD nyerte 5 mandátummal, az SDKÚ-DS, az MKP és a KDH 2-2, a HZDS és az SNS 1-1 képviselőt juttatott be az Európai Parlamentbe. A kormánypártok összesen 7, az ellenzékiek 6 mandátumhoz jutottak, a többi tíz, parlamenten kívüli indulónak nem sikerült elérnie a bejutási küszöböt. A választásra jogosultak 19 százaléka ment el szavazni, ami valamivel meghaladja az öt évvel ezelőtti 17 százalékos végeredményt.

Frissítés:
A SME részletes (és a Mandiner.hunak más forrásokból megerősített) eredményeket is közöl. Eszerint a választók 19,4 százaléka ment el szavazni, a sorrend pedig a következőképpen alakult:
1. Smer-SD 31,8%
2. SDKÚ-DS 16,97%
3. MKP 11,35 %
4. KDH 10,09 %
5. HZDS 8,9 %
6. SNS  5,55 %

A preferenciális szavazatok alapján az MKP választói Bauer Editet és Mészáros Alajost juttatták be az Európai Parlamentbe. (via Körkép.sk)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés