Feljelentést tesz a rektor

2010. február 19. 13:18
Az őrizetbe vételekor tapasztalt rendőri viselkedés miatt tesz feljelentést a Zrínyi Egyetem rektora jogi képviselőjén keresztül.
A védence elfogásakor történt atrocitások miatt fordul a Fővárosi Főügyészséghez Zamecsnik Péter, a rektor ügyvédje. Szabó János védője közölte: azért fordul az ügyészséghez, hogy vizsgálják ki az elfogás körülményeit, így azt is, hogy valóban tanúsított-e Szabó János ellenállást az eljárás során. Ez a kérdés azért is merül fel, mert az előzetes letartóztatási indítványban indokként hozták fel, viszont az őrizetbevételi határozat ezt nem tartalmazta.

A jogi képviselő álláspontja szerint a rektor semmiféle ellenállást nem tanúsított, „a rendőrök artikulálatlan üvöltéssel” berontottak a szobába, földre lökték, rátérdeltek a hátára, majd megbilincselték. A rendőrségnek ilyen akciók alkalmával videofelvételt kell készítenie, Zamecsnik Péter ennek a kivizsgálását is kéri. A vizsgálat a rektor ellen folyó eljárást nem befolyásolja - fűzte hozzá az ügyvéd.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ó, szegény Szabó úr. Nemcsak halántéka hámrétegét hanem emberi mivoltát is megsértették azok a ronda artikulálatlan (Földre, kutya!?) szavak.

Még szerencse, hogy bőven lesz ideje megnyugodni és kipihenni ezeket a nehéz és konfliktusos időket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés