A Népszabadság olvasóihoz

2010. január 21. 12:46
Hétfői számunk címlapján hirdetett a Fidesz. Ettől sok olvasónk fölháborodott.
„A kedves olvasó bízhat benne, hogy tájékoztatni fogjuk a kampányban elhangzó legkevésbé értelmes állításokról is, közölni fogjuk a legkevésbé értelmes politikai hirdetéseket is, és ehhez mind viszonyulni is fogunk valahogy. És mindezt éppen azért tesszük, mert az a hiú ambíciónk, hogy a lapnak a szerkesztőség által betöltött és a mi felelősségi körünkbe tartozó felülete az értelmes beszéd terepe maradjon.

A kedves olvasó bízhat benne, hogy tájékoztatni fogjuk a kampányban elhangzó legkevésbé értelmes állításokról is, közölni fogjuk a legkevésbé értelmes politikai hirdetéseket is, és ehhez mind viszonyulni is fogunk valahogy. És mindezt éppen azért tesszük, mert az a hiú ambíciónk, hogy a lapnak a szerkesztőség által betöltött és a mi felelősségi körünkbe tartozó felülete az értelmes beszéd terepe maradjon.

(...)

És valóban, semleges lapnak nincs íze, bűze, értelme – mértéke. Irányzatos lap mindenkit a maga értékrendje szerint mér, az elfogult lap pedig mindenkit más mércével mér. Mecsoda különbség! Egy liberális, tehát antipopulista lap például az MSZP populista hirdetését is lehordja, meg a Fideszét is. Ha különböző mértékben populisták, akkor persze különböző mértékben. De ilyen különbséget csak a szerkesztőség tehet, mert csak az lehet irányzatos.”


Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában