A brit konzervatívok

2010. március 1. 10:48
Ijesztő tendenciákat elemezhet a tory think tank: Gyurcsány tanítómesterének bukása után megeshet, hogy a britek Gordon B-je a szarból hozza vissza kormányzást.

A legújabb szigetországi hírek szerint a torykra most a választók 37 százaléka voksolna, a Munkáspárt tábora 35 százalékos. A konzervatívok egy hét alatt két százalékpontot vesztettek, a Munkáspárt ugyanennyit nyert. Több mint két éve nem volt ilyen csekély a különbség.

Nagy-Britannia és Magyarország politikai helyzete között lehet találni átfedéseket. A baloldal tizenhárom éve tartó kormányzása alatt az üstökösként felívelő majd elbukó Tony Blair után a szürke Gordon Brown vette át a kormányrudat. Brown bukdácsolva, brit mércével mérve katasztrofális gazdasági helyzetben húzza-halasztja évek óta a választásokat, miközben az országban leromlott a közbiztonság, és különösen a fiatalkorúak alkoholizmusa, droghasználata és erőszakossága növekedett folyamatosan.

David Cameronék a konzervatívok elszerencsétlenkedett évtizede után próbálnak új imázst, tartalmat és társadalmi támogatottságot szerezni a toryknak. A győzelmet már-már készpénznek vévő konzervatívoknak most újra össze kell kapniuk magukat, mielőtt egy elképesztő mutatvánnyal a vörösök újra legyőznék őket.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés