Kinyitotta a levegőben az utasszállító repülőgép ajtaját, őrizetbe vették (VIDEÓ)

2023. május 26. 11:41
„A gyerekek pánikba estek és zokogtak” – számolt be egy utas.

Kinyitotta egy utas a vészkijárati ajtót az Asiana Airlines légitársaságnak a dél-koreai Csedzsu-szigetről Tegu városába tartó utasszállító repülőgépén, amikor az még a levegőben volt. Senki sem sérült meg komolyabban, de kilenc embert légzési nehézségek miatt kórházba kellett szállítani. A dél-koreai rendőrség őrizetbe vette a férfit, és nyomozást indított az ügyben – közölték a tegui hatóságok pénteken.

A dél-koreai légitársaság Airbus A321 típusú gépén 194 utas tartózkodott, és a gép már a leszálláshoz készülődött 250 méteres magasságban, amikor a vészkijárat mellett ülő férfi kinyitotta az ajtót. A gép sikeresen landolt a tegui repülőtéren, az incidens során senki sem sérült meg, de kilenc utas – köztük nyolc iskolás korú gyermek – légzési nehézségekre panaszkodott, ezért kórházba szállították őket.

A dél-koreai közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a rémült utasok megpróbálták lefogni a férfit, akinek végül mégis sikerült az utasszállító ajtaját kinyitnia. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a személyzet tagjai segítségért kiabáltak, amikor a férfi elkezdte rángatni a repülő ajtaját, végül az utasok fogták le, miután sikerült kinyitnia, mert ezt követően ki is akart ugrani a gépből.

„A gyerekek pánikba estek és zokogtak. Az ajtó közelében ülő utasok rémültek meg a legjobban.

Nagy volt a káosz, az emberek pánikba estek, a légiutas-kísérők pedig orvosért kiáltottak”

– számolt be egy utas.

A 33 éves férfit a helyi rendőrség őrizetbe vette, indítékai egyelőre ismeretlenek, az ügyben hatósági vizsgálat indult. A tegui rendőrség tájékoztatása szerint a férfi nem volt ittas, egyedül utazott, de tettének okát nem árulta el.

„Nem tudtunk vele normálisan kommunikálni. Meg fogjuk vizsgálni a bűncselekmény indítékát, és felelősségre vonjuk az elkövetőt” – közölte a helyi rendőrség egy tisztje.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés