Az uniós ügyészek szervezetének alelnökévé választották Polt Pétert

2023. május 25. 19:24
Méghozzá egyhangúlag.

A csehországi Brno-ban találkoztak a visegrádi négyek országainak legfőbb ügyészei. A május 23-24-i eseményen – ahol a magyar delegációt Polt Péter vezette – a téma a kiberbűnözés elleni küzdelem jelenlegi kihívásai, valamint a kulturális javaknak a büntetőjog eszközeivel történő védelme volt.

A felek a találkozó végén szándéknyilatkozatot fogadtak el, amelyben hangsúlyozták, hogy támogatják a megfelelő jogi és technikai intézkedéseket a kiberbűnözés elleni küzdelemben.

Szükségesnek tartják emellett az ilyen ügyekben folytatott nemzetközi igazságügyi együttműködés továbbfejlesztését.

A résztvevők leszögezték, hogy a kulturális javak védelme érdekében elengedhetetlen azok lefoglalásával és visszaszolgáltatásával kapcsolatos büntetőjogi együttműködés lehetőségeinek bővítése, mind az Európai Unión belül, mind a világ más államaival – derül ki a magyar ügyészség közleményéből.

Szintén viszonylag friss, májusi hír az ügyészséggel kapcsolatban, hogy az uniós ügyészek szervezete alelnökévé választotta Polt Pétert – méghozzá egyhangúan.

Az Európai Unió tagállamai Legfelsőbb Bíróságai mellett működő ügyészségek vagy azonos jogállású intézmények Hálózata (Nadal Network) egyébként idén május 3–5. között ült össze Máltán. A mostani konferencián az adatvédelem, a környezet elleni, valamint a pénzügyi bűncselekmények terén felmerült új jelenségek, kihívások, megoldások voltak az előadások középpontjában.

Nyitókép:ugyeszseg.hu

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés