Ukrán hírszerzés: a kijevi vezetés végezni akar Vlagyimir Putyinnal

2023. május 25. 22:05
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője szerint Putyin is tisztában van azzal, hogy Ukrajna halállistájának élén szerepel.

A kijevi vezetés végezni akar Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, „mert ő hangol össze mindent és dönt mindenről” az ukrajnai orosz hadműveletben – jelentette ki csütörtökön Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője a Die Welt című német hírlapnak adott interjújában. Szkibickij szerint Putyin tisztában van azzal, hogy Ukrajna halállistájának élén szerepel. „Végtére is mindenki felelni fog tetteiért” – tette hozzá a tisztségviselő.

Putyin észrevette, hogy egyre közelebb kerülünk hozzá, de attól is tart, hogy esetleg a saját emberei ölik meg”

– hangoztatta Szkibickij.

Az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője más neveket is említett a lehetséges célpontok listájáról, így egyebek között Jevgenyij Prigozsint, a Wagner katonai magánvállalat alapítóját, Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert, Valerij Geraszimovot, az orosz fegyveres erők főparancsnokát és Szergej Szurovikin katonai parancsnokot. Az ukrán tisztségviselő szerint Putyin nehéz célpont volt, mert hosszabb időn át „elbarikádozta magát”, de mostanság egyre többet jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az állami televízónak arra a kérdésére válaszolva, hogy megerősítették-e az orosz elnök védelmét Szkibickij interjúja nyomán, elmondta: „Higgyék el nekem, biztonsági szolgálataink ismerik a munkájukat, és tudják, mit kell tenniük”. Peszkov szerint az ukrán tisztségviselő nyilatkozata megerősítésül szolgál annak, hogy Oroszország helyesen tette, amikor elindította ukrajnai hadműveletét.

Terrorista rezsim beszél terrorista törekvéseiről. A különleges katonai művelet még a kelleténél is jobban igazolt, és véghez kell vinni céljai elérésével”

– húzta alá Peszkov.

(MTI)

Nyitókép: Sergei Bobylyov / SPUTNIK / AFP

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

jo, es ha sikerul, mit nyernenek vele?
attol hogy meghal Putyin meg kozel se biztos hogy egy uj Jelcin kovetne aki lefekszik a nyugatnak mindenben
sot, valoszinu egy joval kemenyebb kezu aki nem udvarol nekik

ugyanugy ahogy zsele kiiktatasa se oldana meg semmit amig a babozo kez ugyanaz

Itt van a lényeg, erről már senki nem beszél. Az orosz-európai együttműködés felszámolása volt a cél. Ennek érdekében feláldozták Ukrajnát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés