„Caesar”: Bepánikoltak tőlünk az oroszok, és a sajátjaik házait lőtték Belgorodnál

2023. május 25. 12:55
Interjút adott a Putyin-ellenes, ukránok oldalán harcoló Orosz Felszabadító Hadtest vezetője, aki betört Oroszországba; szerinte még tovább nyomulhattak volna, mélyen orosz földön.

Emlékezetes, hétfő magasságában meglepő dolog történt: a magát Orosz Felszabadító Hadtestnek nevező ukránpárti diverzáns orosz fegyveresek „felszabadították” a határ közelében lévő „Kozinka városát, és előrenyomulnak Grajvoron belsejébe”.  Erről itt írtunk bővebben.

Példátlan: ukrán páncélosok törtek át az orosz határon! (VIDEÓK)

Kemény válaszlépést ígértek az oroszok

Az ügy kapcsán az oroszok kőkemény válaszlépéseket ígértek, a lapunknak nyilatkozó szakértő pedig úgy vélekedett, hogy bár pillanatnyilag hazafelé és a nemzetközi közvéleménynek is erős, moráljavító üzenet volt ez a portya, hosszabb távon elősegíti, hogy beinduljon az orosz honvédelmi reflex, ami hosszabb távon éppen ellentétes hatással bír a Kijev szempontjából kívánatoshoz képest.

Ezzel csak felhúzzák az orosz medvét - Somkuti Bálint az ukrán behatolásról a Mandinernek

Megszólalt az egyik „felszabadító”

Most az említett hadtest „Caesar” hívónévvel operáló vezetője interjút adott az ukrán nacionalista Kanal24 csatornának, amit Anton Gerascsenkó belügyi tanácsadó tett ki Twitter-oldalára. Mint kifejtette, az oroszok pánikoltak tőlük, a határőrök, a biztonsági szolgálat és a rendőrség is fejvesztve menekült előlük.

Anton Gerashchenko on Twitter: "Leader of "Freedom for Russia Legion", callsign "Caesar": they encountered no resistance upon entering Belgorod region. Federal Security Bureau, border guards, police - everyone fled, according to him. If their task had been to reach Belgorod, they would have succeeded,... pic.twitter.com/hJWWmgYlRs / Twitter"

„Caesar” arról beszélt, sokkal tovább is juthattak volna orosz földön, ha akartak volna: „a reakciók teljesen inadekvátak voltak, szóval órákba telt, mire bármiféle szervezett ellenállásba ütköztünk volna. Ha egy, [Oroszországon belül] mélyebben fekvő célpontra lettünk volna ráállítva,

elérhettük volna Belgorod városát is. De nem kaptunk ilyen feladatot”.

Belgorod nagyjából Debrecen nagyságú városa messze fekszik attól a területtől, amit a diverzánsok valójában elértek, így talán érdemes fenntartásokkal kezelni „Caesar” kinyilatkoztatását.

A kérdésre egyébként, hogy lőttek-e rájuk, azt válaszolja: „persze, lőttek, de

nem igazán találtak el, miközben a civilek házait igen, lerombolva azokat a saját területükön.

Ez mutatja, hogy a Kremlt nem érdekli, kit ölnek meg, ukránt vagy oroszt, csak a hatalmat akarják a kezükben megtartani”.

Hogy kikből is áll ez az egyre ismertebb szabadcsapat, korábban kiveséztük már.

***

Ők az ukránpárti orosz radikálisok, akik megdöntenék Putyin rendszerét

A háború kezdete óta tudjuk, az orosz és az ukrán oldalon harcolnak furcsa szerzetek. Mint arról korábbi cikkünkben is írtunk, ott vannak az orosz oldalon a Wagner-zsoldosok, akik a klasszikus Bruszilov-gőzhengert alkalmazva támadnak: első sorban küldik a jól-rosszul felfegyverzett, felkészített legalját az ukrán állások ellen, majd amikor ezek kifárasztották a védőket, jönnek a profik.

Nyitókép: Twitter-fotó

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

budos naci terroristak

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés