Érzéketlenül „rúgott” a magyar diákokba az uniós biztos

2023. május 25. 7:31
Johannes Hahn a magyar diákok Erasmus pályázatával hergelt, ráadásul szerinte az EU-s pénzekhez sem kerültünk közelebb.

Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési biztosa az Európai Parlamentben arról beszélt, hogy Magyarország egyelőre nem teljesítette azokat a feltételeket, amelyek az uniós források folyósításához szükségesek. Ezért újabb feladatok várnak az Orbán-kormányra – írja a Euronews.

Az osztrák politikus szerint Magyarország eddig nem teljesítette az elvárásokat azon a szinten, amit elvártak. Továbbá hozzátette, az Európai Bizottság nem akadályozza a megegyezést, valamint a feltételeket sem változtatták meg.

„Kristálytisztán elmondtuk, mit várunk. Ezt többször is elmondtuk és közöltük az elvárásaink listáját is, ami mindig ugyanaz volt.

Senki sem mondhatja azt, hogy nem voltunk világosak"

– mondta az uniós biztos. 

Kijelentette, mivel a jogállamisági eljárásnak nincsen konkrét, megszabott határideje, akár 2024-ig is elhúzódhat. Hahn szerint annak is valós veszélye van, hogy a magyar diákok kimaradnak az Erasmus programból, mivel a kormánynak július közepéig van lehetősége feloldani az összeférhetetlenséget az alapítványi egyetemek ügyében.

„Többször is nyilvánvalóvá tettem azt, hogy valós a veszélye annak, hogy a következő szemeszterek során az érintett egyetemek diákjai nem vehetnek majd részt a programban” – mondta Hahn. 

Uniós pénzek: közel lehet a megegyezés a Bizottsággal, az Európai Parlament viszont közbelép

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 241 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazudik. Mert haragszik az embercsempészek miatt. Mit szólt volna, ha nem fogunk el 2600 embercsempészt a migransokkal együtt?
Megköszönhetné a munkánkat!

Hát! Dögölj meg!

A szovjet birodalom a demokráciát reprezentálta a náci Brüszelhez képest. Hitlert elönti a sárga méreg, erre még ő sem volt képes. Új szövetség felé kell fordulnunk, mielőtt birodalmi megrendelésre az itt állomásozó hazaáruló balliberális ügynökök asszisztenciájával kiirtják az országot.

Az osztrákok csak betojtak és hazudnak. Megszokott. Miért mennének hozzájuk az embercsempészek migránsok nélkül? Ráadásul a környező országok csempészeit engedtük el, akik minden bizonnyal hazamennek.
Az lehet, hogy újra kezdik, de újra elkapják őket.
Az osztrákokat az kéne, hogy aggassza, hogy Brüsszel miért támogatja az embercsempészeket? Ugyanis ellenük nem hoz semmiféle intézkedést, szankciót, hagyja őket működni.

Vegyél vissza a pofikádból, arany csillagom:-)
Olyan stílusban írj nekem, amilyen stílusban én írtam- nem neked.

Kristálytisztán elmondtuk, mit várunk. Ezt többször is elmondtuk és közöltük az elvárásaink listáját is, ami mindig ugyanaz volt: amibe eppen harautesszeruen bele tudtunk kotni

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés