Elhagyhatja a házi őrizetet a korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili

2023. május 25. 20:45
A nyomkövető is lekerül a volt EP-alelnökről.

Az illetékes brüsszeli ügyészség engedélyezte, hogy levegyék az elektronikus nyomkövetőt és elhagyhassa a házi őrizetet az Európai Parlamentet (EP) érintő korrupciós botrányba keveredett, azóta leváltott alelnök, Eva Kaili – jelentette a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap csütörtökön. A tájékoztatás szerint Eva Kaili szabadlábon várhatja az EP-t érintő korrupciós ügyben végezett eljárás következő tárgyalását. Az ügyészség közleménye szerint a nyomozás ezen szakaszában a vádlott „már nem igényel fogva tartást” – közölte a napilap.

Emlékeztettek, Eva Kaili őrizetben tartását azért rendelték el április közepén, mert esetében fennállt az illegális tevékenység megismétlésének veszélye, a bizonyítékok eltüntetésének, vagy meghamisításának, valamint a szökés lehetősége.

Botrányba keveredett szocialisták

Kailit a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás során tartóztatták le, másokkal együtt december elején. Kaili édesapját, előállítását követően néhány nappal engedték szabadon. Kaili élettársa, az olasz Francesco Giorgi, valamint Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselő, nyomkövető viselése mellett, már korábban háziőrizetbe került. Mivel Panzeri kihallgatása során azt vallotta, hogy 120 ezer és 140 ezer euró közötti összeget adott át Mark Tarabellának, az Európai Parlament szocialista képviselőjének „a Katarral kapcsolatos ügyek intézésében nyújtott segítségéért”, a politikust február 10-én szintén letartóztatták. Az 59 éves belga EP-képviselő ügyében a hét elején döntött a belga ügyészség: engedélyezték az elektronikus nyomkövető eltávolítását és szintén elhagyhatta a házi őrizetet. Egy további gyanúsítottat, Andrea Cozzolino olasz európai parlamenti képviselőt február 11-én, Olaszországban tartóztatták le és helyezték házi őrizetbe.

A vád ellenük bűnszervezethez tartozás, pénzmosás és korrupció.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mehet vissza dolgozni......

Nyergesújfalun látták Völnerjudittal bizniszelni.

Igen, akinek besúgó volt az apja.

Valakinek át kell venni a következő koffer pénzt. Az EU képviselők nem akarnak éhen halni.

Egyformán szarházik vagytok mind.
Ez a bajunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés