Meglepetés: bevédte Donáth Anna az OTP-t

2023. május 25. 9:02
Szerinte az OTP a magyar kormány „oroszbarát politikája” miatt került fel az ukránok listájára.

A momentumos Donáth Anna meglepő Facebook-bejegyzéssel állt ki az OTP mellett, miután Ukrajna a háborúpárti szervezetek közé sorolta a magyar bankot. Donáth szerint az OTP és annak ügyfelei az elszenvedői a magyar kormány oroszbarát politikájának.

Szerinte az ukrán szervezet bizonyítékok nélkül bélyegezte háborúpártinak a bankot. Hozzátette, az OTP nem önszántából biztosít kedvezményes hitelt orosz ügyfelei számára, hanem mert az orosz törvények erre kötelezik.

Hozzátette, a háború kitörése óta a cég „fokozatosan építi le oroszországi hiteleit, nem fektet orosz állampapírba, és minden tekintetben csökkenti az Oroszországban végzett pénzügyi tevékenységét”, sőt, állítólag még a bankot is megpróbálták eladni, hogy kivonulhassanak, de ezt az orosz elnök külön rendeletben gyakorlatilag megtiltotta.

Arra a kérdésre, hogy mégis miért került fel a bank a listára, a politikus azt a választ találta, hogy ez a magyar kormány oroszbarát politikája miatt van.

„A magyar miniszterelnök és a magyar külpolitika tehet arról, hogy ahol jóhiszeműen is el lehetne járni a magyar bankkal szemben, ott ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk.

Ki kell mondanunk: a magyar kormány már nem képes a magyar érdekek érvényesítésére.”

Bár a listára való felkerülés egyelőre nem jár gyakorlati szankciókkal, egy ilyen eset nem tesz jót egy cég működésének sem.

Az európai parlamenti képviselő levelet írt az ukrán Antikorrupciós Ügynökségnek, hogy tájékoztassa őket a tényekről, valamint megkérje: „mihamarabb kerüljön le az OTP erről a listáról, melyre nem a saját, hanem a magyar kormány bűnei miatt került fel”.

Ukrajna „nemzetközi háborús szponzornak" minősítette az OTP-t

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beájulok...

(Idióta mandineres zugfirkászok! Nincsen olyan szó, hogy BEVÉDTE!)

Lehet, hogy az OTP- t megvédte, de Orbánékat még jobban bemártotta ezt a léha Léna..
Az európai satrafákkal együtt azt próbálnák elérni, hogy lassan minden sámlit kiüssenek Orbánék alól, hogy így hátha az ő ölükbe hullik majd a hatalom.

Valójában nem az OTP-t védi. Vagy száz nyugati bank, németek és amerikaiak is működnek Ukrajnában, az OTP valószínűleg megrendelésre történt kipécézése egyrészt teljesen önkényes, még csak nem is a legnagyobb ukrajnai bank, másrészt felveti a kérdést, hogy a többi bank miért nincs a listán, vagyis Szíjártó nem csak az OTP nevében beszél. Csak ha nem vétózik, senki sem figyel oda.

Talán ott tartja a pénzét.

Intézkedik - Mo ellen.

Mélyen egyetértek, Szégyen, amit a Mandi néha a magyar nyelvvel csinál!

Szerintem komoly személyi változások történhettek a mandinál. A képekkel és a címekkel komoly gondok vannak. A régi precizitásnak nyoma sincs.

Most nézem a hvg-t , elakadt egy kínai hajó a szuezi csatornában. Simán beraktak egy evergreen képet.
Erre a szintre süllyedtünk.

magyarul elismeri hogy az ukik ok nelkul es pofara listaznak de azert nekik nyal

Magyarul? Nehéz felismerni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés