Új dandárokat hoz létre Kijev

2023. május 24. 7:09
A tengerészgyalogságot erősítenék meg.

Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka közölte, hogy telefonon beszélt az európai szövetségesek legfőbb parancsnokával és az amerikai szövetségesek európai parancsnokával, Christopher Cavolival – erről az Index számol be.

„A légvédelem megerősítésének szükségessége, többek között F–16-os vadászgépek segítségével, valamint a lőszerek mennyiségének növelése

volt a párbeszédünk fő témája” – fogalmazott Zsaluzsnyij. Hozzátette, hogy megvitatták a haditechnikai eszközök karbantartása és javítása terén végzett közös munka folytatásának fontosságát is, írják.

Hangsúlyozta: „Beszéltem továbbá hadseregünk mennyiségi és minőségi összetételéről, valamint az ukrán tengerészgyalogság megerősítésére irányuló kezdeményezésről új dandárok létrehozásával”.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó, hogy felhoztad a témát:
Az ukránok a szovjet Vörös Hadsereg gyalogos hadosztályai személyzetének harmadát adták 1944. július 1-én. (33,93%) Amikor Közép-Európa megerőszakolását megkezdték.
Azt jelenti, hogy minden kommunista gaztett egy harmadáért felelősek: háborús bűnök, nemi és egyéb erőszak, rablás, deportálás, minden.
Forrás: A. P. Artyemjev: Bratszkíj bojevoj szojúz narodov SSSR v velikoj otecsesztvennoj vojne, Moszkva, 1975, 59. old.)

Ezt te melyik orosz híroldalon olvastad??

Arról is van adatod, hogy hány orosz katona esett el???
Mert a halál ott is aratott és általában a támadó veszít több katonát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés