Orosz propaganda – ukrán propaganda

2023. május 24. 10:22

Demkó Attila
Facebook
Az ukrán a megtámadott fél, nem teszek egyenlőségjelet a két oldal közé.

„Orosz propaganda – ukrán propaganda. A napokban mind a kettő működését kiválóan megfigyelhettük. A két »példa« videót a kommentekben teszem ki.

1. A »Belgorod elleni offenzíva«, Belgorod az elesés szélén, stb – ukrán részről. Ügyesen összerakott anyag, de nem pár száz ember fog bevenni egy 300 ezres várost. Pár napon belül kiszorítják az »orosz önkénteseket« abból a pár faluból, és vége. De a fekete folt az oroszokon marad, és persze több erőt kell a határnál tartani. Arról meg annyit, hogy ez egy tisztán »orosz ellenálló« akció volt, hogy maguk az ukránok is bevallják, tüzérséggel támogatták. Okos akció – kivéve, ha elérik vele az orosz mozgósítást.

2. Orosz propaganda: radioaktív felhő Európa felett a Hmelnyickinjben felrobbant szegényített urán lövedékek miatt. A robbanás tényleg rendkívül látványos volt, gombafelhő, stb – csak ennek semmi köze a szegényített urán lövedékekhez. Azok biztosan nem robbantak volna ekkorát, mert a lényegük, a szegényített urán nem robban. Maga az urán »nyíl« a lőszerben semennyire sem robban egyébként. Rakéták és hagyományos lőszer robbanhatott – nagyon sok. Ha volt is ott szegényített urán lövedék, és az urán a levegőbe került, az urán az első dolog ami a környezetbe kihullik, mert annyira nehezek a részecskék, nem viszi el a szél Lengyelországig, de még a szomszéd megyéig sem. Ráadásul minimálisan radioaktív, azért mérgező, mert nehézfém. Ettől még terjed, terjed ez a szép orosz propaganda darab – de nem a radioaktív felhő.

Még annyit, hogy az ukrán a megtámadott fél, nem teszek egyenlőségjelet a két oldal közé – de nagyon erős forráskritikával kell kezelni mindent, ami akár Moszkvából, akár Kijevből jön.”

Nyitókép: EyePress News / EyePress via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek szerint a 2001.09.11-es WTC felrobbantása is csak hazafias cselekedet volt az araboktól? Elvégre, megtámadta őket az USA. Minden csak nézőpont kérdése.

Erről azért kérdezz meg valaki Kárpátaljáról is. Mert én azt hallom tőlük, hogy a szovjet időkben sokkal jobb volt ott nemzetiséginek lenni.

Pontosan. Nem kerülne sokba kiállítani és felszerelni a ruszkiknak egy lengyel "szabadcsapatot" ami orosz tüzérségi támogatással felszabadít pár lengyel falut. Természetesen, ettől a ruszkiknak több eszük van, de mit szólna ehhez a nyugat?

Igen, és mondanak a ruszkik egyebet is arról a robbanásról. Felejtsük el egy pillanatra az urániumot. Gigantikus mennyiségű ismeretlen vegyi anyag szabadult ott fel és el, ami a közvetlen környezetet fogja terhelni. Az égés közben keveredett ott minden is mindennel, nagyon bonyolult vegyi folyamatok játszódhattak le abban a pár órában, amíg emeletes lángokkal égett a raktár. Tonnákban mérhető erősen karcinogén anyagok juthattak a környezetbe. Mivel az ukránok nem kötik a világ orrára a mérési eredményeiket, ennek hatását jelenleg még megbecsülni sem lehet. Ez persze az EU-nak nem szúrja a szemét, még úgy sem, hogy akkor éppen délkeleti szél hozta európa felé ezt a trutymót.

Hozzáteszem, arról se volt a nyugati sajtóban egy nyikk sem, amikor kb. egy hónapja a ruszkik felrobbantottak egy gigantikus, 70 ezer tonnás olajtárolót valahol délen. Pedig videót is hoztak le róla, többet is. Napokig éget, teljesen sötét volt az ég a környéken. Akkora veszteség volt ez az ukránoknak, hogy állítólag ezért nem tudják elkezdeni a BAZI NAGY ÉS EGÉSZEN BIZTOSAN GYŐZEDELMES MINDJÁRT MEGINDULÓ ELLENTÁMADÁS-t. És még ezután voltak ezek a hadianyag raktár robbantások. Az elmúlt egy hónapban valószínűleg sok milliárd dollárnyi fegyver, muníció és üzemanyag ment a levesbe. Jobban mondva, füstölt el a környezetbe. De ez nem számít. Szlava kokaini!

Hány fotót vagy videót linkeljek be ide, ahol az ukrán katonák náci horogkeresztes vagy II. vh. német katonai zászlók alatt parádéznak? Nekem is unalmas, de ez van.

Arról nincs. Az a némber egyszerűen vagy hülye, vagy amerikai ügynök. De nácinak nem mondanám, csak azért, mert nácikat támogat. Ezt mondták neki, ezt teszi...

Jól emlékszel. És igen, tévedés volt.

Jó. Egy kivénhedt vendéglős vette be 40 ezer alkoholista börtöntöltelékkel, akik gyalásókkal voltak felszerelve. Szemben 80 ezer elit ukrán katonával akiket a NATO a legmodernebb fegyverekkel és felderítési adatokkal látott el. Brávó! Egyébként, mikor kezdődik a MAJDNEM MÁR ELKEZDŐDÖTT BAZI NAGY RETTENETESEN HATALMAS GYŐZEDELMES UKRÁN ELLENTÁMADÁS? Erről tudsz valamit?

Kérdezném továbbá, mennyi idő alatt vették be az Amerikai, Török, Iraki és Kurd csapatok Moszult? Többszörös túlerőben voltak, a legmodernebb fegyverekkel, a másik oldalon a kivéreztetett ISIS volt, mégis kb. addig tartott, mint Bakhmut. Evvel mi a helyzet? Ezt nem hozta le a 24.hu?

A ruszkik meg köszönik szépen. Szerintetek már tavaly elfogyott a rakétájuk meg mindenük is, Putler meghalt rákban, közben azért parkinsonos is és hetente megmerényelik. Már tavaly teljesen csődbe mentek, meg elmenekült onnan mindenki. Ahhoz képest elég jól állnak.

A Thürmerről nem sokat tudok, de menj el a taggyűlésre és a tagtársaid elmondják.

pedig tehetsz nyugodtan

az ukik lottek nyolc even at a Donbasszt

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés