Zelenszkij bekeményít: az ukrán elnök leszögezte, hogy „minden orosz gyilkosnak” el fogja intézni az ítéletet

2023. április 1. 11:14
Ukrajna első embere ismét keményen kárhoztatta Oroszországot.

Bucsa felszabadításának egyéves évfordulójára az ukrán városba látogatott a horvát, a szlovák és a szlovén miniszterelnök, valamint a moldáv elnök – írta meg az Euronews. A lap tájékoztatása szerint az állami vezetők Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen ellátogattak a Szent András templomba, ahol a tömegsírokat megtalálták az ukrán hatóságok.

Zelenszkij szerint el lesznek ítélve az „orosz gyilkosok”

Az ukrán elnök ezt követően kitüntetéseket adott át a bucsai hősöknek, később beszédet is tartott.

„Minden orosz gyilkos igazságos ítéletet fog kapni.

Száz százalékban. Ezt biztosítani fogjuk. Meg fogjuk találni a formátumokat, meg fogjuk találni az eszközöket” – mondta Zelenszkij pénteken késő este az ukrán állampolgárokhoz intézett videóbeszédében.

„Egy év telt el a nap óta, amikor az orosz megszállókat kiűztük Bucsából. A városból, melyről korábban még senki sem hallott a világon. A városból, melyet már sosem fog elfelejteni a nemzetközi közvélemény” – közölte Zelenszkij. „Ami Bucsában történt, azt az orosz hadsereg mindenhol megteszi” – zárta gondolatait az ukrán elnök.

Mások is felszólaltak

Az eseményen Eduard Heger szlovák miniszterelnök is felszólalt. A politikus Ukrajna uniós tagságát is szóba hozta az eseményen. „A szabadságot sosem vehetjük adottnak. Ezen a helyszínen akarom megköszönni azoknak az áldozatait, akik Ukrajna szabadságáért harcolnak.

Az Önök országa megérdemli, hogy szabad és demokratikus legyen

– hangsúlyozta. „Ahogyan eddig is, úgy a jövőben is számíthatnak a teljes támogatásunkra. Ukrajna Európához tartozik, emiatt az Európai Unióban van a helye. Segíteni fogunk Önöknek, hogy a lehető leggyorsabban a közösség részévé válhassanak” – mondta Heger.

***

Zelenszkij beszédet tartott: A gonosznak el kell veszítenie ezt a háborút

***

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akik az USA agresszív világuralmi tervei ellen vannak, azok miért támogatnák azt az ukrán vezetést, amelyik önként állt a világuralmi tervek szolgálatába? Azok ukrán népet részesítik humanitárius támogatásban. Zelenszkij hőbörgését árnyalja az, amikor arra szólítja fel a hátországot, hogy vegyék ki részüket a háborúból. És valóban, nem hallunk a frontra tömegesen igyekvő önkéntesekről, inkább azt látjuk, hogy igyekeznek megúszni a sorozást, vagy próbálnak külföldre menekülni.

Zelenszkijnek kell majd egyszer elszámolnia azzal, miért kellett idegen érdekekért kiprovokálni ezt a háborút?

Nehéz felfogni, hogy bármilyen szervezetben betöltött tagság nem jelenti azt, hogy bármilyen diktátummal egyet kell érteni, azt pedig pláne nem, hogy a szervezet egy tagjának diktátuma szerint kell élni.

Persze te csupán a szervilizmust ismered.

Mi ellen véd az USA? Amit az USA belföldön tesz, az belügy, amit kifelé művel, az külügy. Ki akart eddig, és ki akar ezután minket megtámadni? És hogy jön ide Irak, Afganisztán azon kívül, hogy bizonyítja az USA agresszivitását?

Kárpátaljáról az ukránok állították, hogy ősi ukrán föld.
Az utódállamoknak nyilván nem tetszik, ha a lopott holmit felemlítik nekik.
Nem újraegyesítésről beszélünk, hanem a határon túli magyar kisebbségek jogairól. Az újraegyesítéssel több idegent kapnánk vissza, mint magyart.
Senki nem akar kilépni az EU-ból, vagy a NATO-ból, csak élni akarunk azzal, hogy minden normális szövetségen belül lehet különvélemény. Még akkor is, ha ez szembe megy a más ruhába átöltöztetett, más jelszavakkal operáló nemzetközi bolsevizmussal.

Az imádott Nyugatja halálos ellenségeinek felakasztását se tudta elintézni a kommunisták bukása után.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés