Felpörgeti Moszkva a „halálgyárat”, a hírt az orosz védelmi miniszter közölte

2023. április 1. 13:17
Távolról sem látni a tűzszünet jeleit az orosz-ukrán konfliktusban.

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: az orosz tankok rohamot indítottak Donyeck mellett, de valami elképesztő húsdarálóba futottak bele. Az interneten keringő videó tanulsága szerint egy orosz harckocsi-alakulat belefutott egy páncéltörőkkel felszerelt ukrán tengerészgyalogos dandárba, az akcióban 3 tank és egy gyalogsági harcjármű megsemmisült.

Az összecsapás a Donyeck városától északnyugatra található Vodjanye határában történt, az ukrán 36-os számú tengerészgyalogos dandár gyakorlatilag teljesen felszámolta az orosz harckocsizó alakulatot. Erről ide kattintva írtuk bővebben.

Az orosz tankok rohamot indítottak Donyeck mellett, de valami elképesztő húsdarálóba futottak bele (VIDEÓ)

 

Moszkva sem tétlenkedik

Az oroszok mindenközben sokszorosára növelték a hagyományos és a precíziós pontosságú fegyverek gyártását – közölte szombaton Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, miután megbeszélést tartott az Orosz Föderáció egyesített csapatainak főhadiszállásán – írta meg az m24.ru

A lap tájékoztatása szerint az oroszokok növelték a fegyverek kiadását is. „Hagyományos és nagy pontosságú fegyverfajtákról egyaránt beszélünk. Mindez lehetővé teszi, hogy a főparancsnok által meghatározott feladatokat a különleges művelet végrehajtásának tervével összhangban végezzük” – idézi a minisztert a lap.

Nyitóképünk illusztráció! Fotó: Alexander NEMENOV / AFP

 

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellen oldali halálgyárról mikor írtok...primitív mandiner szerkesztők.......az ellenzéki médiára mondják, hogy fos média, az igazi fost a mandiner képviseli, olvasni sem fogom.

Már a háború előtt az ukrán hadsereg rengeteg Javelin rakétát kapott az USA-tól.
A Javelin egy „tűz és felejtsd el” (angolul fire and forget) fegyver. Amint a kezelője leadja a lövést, egyből kereshet is magának fedezéket, míg a rakéta magától utat talál a kijelölt célponthoz.
Ez a rendkívül hatékony fegyver megbénította a páncélos fegyvernem használatát Ukrajnában.

Az USA az ukrán haderő támogatására alacsony pályán keringő műholdak konstellációját használja fel, olyan konkrét, tisztán harci feladatok végrehajtására, mint az orosz csapatok elhelyezkedésének, mozgási útvonalainak és cselekményeinek feltárása, pilóta nélküli légi járművek irányítása, valamint nagy pontosságú lőszerek célba juttatása.
The Guardian írta: "Már az amerikaiak is beszálltak a háborúba – állítják az oroszok.
A fegyverek (HIMARS rakétarendszer) ellátásához nemcsak használati utasítás jár, hanem ebben az esetben a legtisztább formában töltik be a tüzérek funkcióját.”

Olyan nagy páncéloscsaták, mint a II. Világháborúban például Kurszknál folytak, nem tudtak kibontakozni, noha Oroszország rengeteg páncélossal rendelkezett, mert az ukrán páncélelhárítás rendkívül hatásosan működött.
Az ellenséges vonalak áttörése, az ellenséges erők bekerítése a II. Világháborúban éppen a a páncélos erők tömeges bevetésével valósulhatott meg.

Tehet mást?
Azután, hogy a Nyugat tömi fegyverekkel Ukrajnát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés