Undorító relativizálásba fogott a balos média az iskolai lövöldözés kapcsán

2023. március 31. 9:16

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
Beszéljünk erről a szörnyű, tragikus, undorító esetről őszintén, mert megérdemli a figyelmet.

„Nem csak önnön borzalmánál fogva, de azért is, mert a nyugati világ kétszínű, mindent relativizáló és bármilyen történést önös logikával értelmező természetére is ráirányítja a figyelmet.

Sokan olvashatták-láthatták, hogy az Egyesült Államokban, Nashville városában újabb iskolai lövöldözés történt. Az is megérne egy külön összegzést, hogy vajon miért vált az USA az ilyen jellegű bűncselekmények hazájává, mert gyakorlatilag ott tartunk, hogy ha évente nincs 1-2 alkalommal egy iskolai lövöldözés — amely immáron külön kategória is lett a kriminológiában, sajátos elkövetési módozatokkal —, akkor már azt mondhatjuk, sokkal rosszabb is lehetett volna. Igen, ez a szomorú igazság. És bár meggyőződésem, hogy ehhez nincs köze az Európából nézve felfoghatatlanul szabad fegyverviselési szabályoknak — én idehaza is sokkal lazábbra venném ezen a téren a törvényi szigort —, hiszen kimutatható, hogy a jogszerűen tartott fegyverek elsöprő részét jogszerűen használják, az emberek valóban képesek vele magukat megvédeni. Ennek köszönhetően országos szinten csökkent a nők ellen elkövetett erőszakok száma és önmagában a fegyverrel elkövetett erőszakos cselekmények is visszaesőben vannak.

Aki bűnt akar elkövetni, az megtalálja a módját annak, hogy azt megtegye, nem a normakövető állampolgárok felé kell jogkorlátozással élni.

No, de ez egészen más téma. Az sajnos tény és való, hogy az USA sokkalta erőszakosabb hely, mint Európa.”

Egy transznemű korábbi diák gyilkolt meg 6 embert a nashville-i keresztény iskolában

Nyitókép: Metropolitan Nashville Police Department / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az amerikaiaknak nem számít az emberélet. Akkor sem, ha az kisgyerek, különben havi sajnálkozás helyett tennének is valamit.
Fontosabb nekik a fegyver biznisz.

Ugye nem akarod azt mondani Trombitás, hogy az évi két-háromszáz amerikai lövöldözéshez nincs semmi köze annak, hogy ott úgy lehet fegyvert venni, mint nálunk kolbászt? Magyarországon egy hasonló eset és ártatlan halál is elég volt ahhoz, hogy szigorítsuk a fegyvertartást - és ez így van jól. Így ahogy te, csak az beszél, akinek nincs gyermeke és nem tudja mit jelent felnevelni egy gyermeket, és nem tudja beleélni magát, mit érezhet az, akinek lelövik a gyermekét az iskolában.

Érdekes, mert én is olvastam a teljes cikket, és elég erős prekoncepciókkal kell olvasni, hogy az jöjjön ki, ami itt mondtál.

A környező országokban sokkal könnyebb fegyverhez jutni, ha a primitív bűnöző lőfegyvert akar, akkor lesz is neki. (Marian Cozma gyilkosainál nem csak kések, pisztolyok is voltak)

Na, erre a fröcsögésre kijárt az X.
Mész a höhöhözős meg az elmebeteg nyelvész haverjaid mellé.
Ahogy elnézem, nem fogok lemaradni semmilyen tényekkel történő érvelésről.

Mindig vicces az, amikor egy kiikszelt egyén még válaszol.
Hiába, nagy úr a bizonyítási kényszer :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés