Jelzem Ábrahám Róbertnek, hogy nem én tekintem őt a származása miatt alsóbbrendűnek

2023. március 31. 17:54

Puzsér Róbert
Facebook
...hanem az a feudális rend, amit úgy bálványoz.

„Ábrahám Róbert, a népszerű kormányzati hullamosó széltében-hosszában televisongja a hazai nyilvánosságot arra panaszkodva, hogy a rádióban lecigányoztam őt. Sivalkodásában segítségére sietett az orbánista bulvársajtó legalja a Blikk, a Bors, a Ripost és a Metropol képében, hogy minél többekhez eljusson, ki is a rasszista a magyarok között, akik az örökös miniszterelnökük szerint nem kevert fajúak, és nem is akarnak azok lenni.

A szóban forgó rádióműsorban felidéztük Ábrahám Róbertnek azt a megnyilatkozását, amelyben a felvilágosodást és a polgári forradalmakat nevezi meg minden bajok forrásaként: »Az elmúlt években elindult woke-tól kezdve a tudatipar működésén át mindenben azt látom, hogy éppen készítik elő a világot egy spirituális átállásra. Ezt rengetegféleképpen nevezhetjük. Robespierre-ék felvilágosodásnak nevezték, meg a Legfőbb Lény kultuszának. A szabadság, egyenlőség, testvériség nem onnan származik. Ha belegondoltok Robespierre szerepébe: a felvilágosodás mögött nem ateizmus állt, hanem ő kőkeményen hitt valamiben. Tökmindegy, hogy szétdobáló szellemnek vagy Lucifernek nevezzük.«

Nem csoda, hogy e szavak azt az érzést keltették bennem, hogy pont az a közszereplő nem becsüli meg a felvilágosodást meg az emberi és polgári jogokat, aki ezeknek a legtöbbet köszönheti – mert ha egy arisztokrata származású magyar visszasírja a születési előjogok rendszerét, nem értek egyet vele, de legalább értem a nosztalgiáját, nade amikor olyasvalaki adja ezt elő, akinek az ősei mindent a polgári társadalomnak köszönhetnek, úgy vélem, érdemes erre emlékeztetni az illetőt.

Azt, hogy Ábrahám Róbert cigány származású, tőle magától tudom, ugyanis nem egyszer szólalt fel a teljes magyarországi cigányság nevében és érdekében. A szóban forgó rádióműsorban a felvilágosodás és a sátánizmus összefüggését illető álláspontját az alábbi szavakkal kommmentáltam: »Szeretném jelezni Ábrahám Róbertnek, ha nem lett volna felvilágosodás meg annak nyomán polgári forradalom, akkor ő a cigány származásával tőzeget szedhetne a lápon legfeljebb. Nem fideszes megmondóemberként adhatná elő a felvilágosodás kritikáját, hanem a tőzegszedéshez szólhatna hozzá, ahhoz is nagyjából a gyerekeinek és a feleségének.«

E szavaimra válaszul visong bulvármédia-szerte az önérzetes trollkölyök, aki szerint »lélektelen, alsóbbrendű faj tagjaként« beszéltem róla, és áldozati pofátlanságában odáig merészkedik, hogy az én szavaimnál »még az első zsidótörvény is megengedőbb volt«. A Blikk szerint »pőre cigányozás közepette« rongyoltam bele Ábrahám Róbertbe, holott pontosan értik ők, hogy amit mondtam, az kizárólag a felvilágosodásnak meg az állampolgárok törvény előtti egyenlőségének a vonatkozásában értelmezhető. Csakhogy a huszonegyedik századi kommunikáció mimózatörvénye az, hogy amit ravaszul félre lehet érteni, s amely félreértésre hivatkozva sérelmi kreditek reményényében meg lehet sértődni, azt hiba nem kiforgatni a tényleges jelentéséből.

Jelzem Ábrahám Róbertnek, hogy nem én tekintem őt a származása miatt alsóbbrendűnek, hanem az a feudális rend, amit úgy bálványoz – erre hívtam fel a figyelmét. A megsértődése meg a hisztériája a történelmi valóság felidézése felett egy az egyben ugyanaz a művelet, amellyel 2002-ben Gyurcsány Ferenc és Ron Werber értette félre szándékosan, és interpretálta fenyegetésként Kövér László »köteles beszédét«. Gratulálok – úgy tűnik, tényleg sikerült minden aljasságot eltanulni.

Amikor aztán Csunderlik Peter barátom és kollégám szóvá merészelte tenni, hogy legalább az ne sírja vissza az ancien régime évszázadait, akinek a nagyszülei kizárólag az állami oktatásnak köszönhetően tanulhattak, végre eljött az a pillanat, amikor Ábrahám Róbert szavai szerint »már le kellett volna állítani ezt az egészet«. Nocsak: onnan támad az eltörléskultúra, ahonnan senki nem várta. Ábrahám Róbert még rendesen ki se siránkozta magát a Pesti Srácok YouTube-csatornájának beszántása miatt, máris önkéntes cenzornak áll, és a nyilvánosság egyéb felületeinek elhallgattatását indítványozza, holott jól tudja, hogy nem a bőrszínével van baj, hanem a véleményével, ami egy nemesi származású magyar szájából megvető arrogancia lett volna, egy cigány származású magyar szájából azonban önmaga oktalan visszautalása a putri mélyére. Ide se írhatok mást, mint ami a rádióban elhangzott: Ábrahám Róbert jól teszi, ha hálát ad a polgári társadalomért.”

Nyitókép: Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Robi!

Egy végtelen primitív ugató kutya vagy, miért nem hagyod el ezt az országot? Jobb lenne neked, s a normális zsidóknak is.......naponta szítod az antiszemitizmust.

Ilyen az, amikor a feudális rend beszél valakiből - Puzsér bemutatja.
Hát bravó, Robi, még alább ástad magad. Pár kapavágás és lehet, hogy a Föld másik felén találod magad?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés