Kizárják a Premier League-ből az emberi jogokat sértő klubtulajdonosokat

2023. március 31. 14:18
A szabálymódosítást a klubok egyhangúan megszavazták.

Kizárják a Premier League-ből azokat a klubtulajdonosok és igazgatókat, akik sértik az emberi jogokat –  számol be az ESPN a szervezet csütörtöki bejelentéséről.

Nem csupán személyek, de vállalatok is kizárhatók, a liga pedig minden évben ellenőrizni fogja, hogy betartják-e a szabályokat.

A szabálymódosítást a klubok egyhangúan megszavazták és a változások azonnali hatállyal életbe lépnek. 

Azt, hogy mi számít szabálysértésnek, és milyen mértékben kell büntetést kiszabni, „Az emberi jogi szankciókról szóló 2020-as globális szabályzat” alapján bírálják majd el.

Az erőszakkal, korrupcióval, csalással, adócsalással és gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos ügyek szintén kizáráshoz vezethetnek. Továbbá a liga megakadályozhatja azon vezetők kinevezését, akik miatt hasonló ügyben nyomozás folyik.

A liga által hozott döntéseket egy új, független felügyeleti testület fogja felülvizsgálni.

Nyitókép: MIKE EGERTON / POOL / AFP

 

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az FMB-t nem múlják alul!

A mai fogalmak szerinti emberi jogok már a valódi emberi jogokat sértik. Megvonják azt a jogot, hogy az újonnan kitalált, természetellenes, erőszakolt ideológiát elutasítani, tagadni lehessen. Az emberi jogok átértelmezése ugyanúgy visszaélés alapja lett, ahogyan azt az átértelmezett, kiforgatott demokrácia és liberalizmus esetében láthatjuk.

Ez konkrétan mit jelent?

Szerintem jó irányban kutakodsz. Ez szólhat arról, hogy az arab, kínai, kézben levő klubokat megpróbálják amerikai tulajdonba átjátszani. Az orosz vagyonok lefoglalása és a Chelsea ügy után én ezeknek a helyében többször meggondolnám, hogy befektessem-e a pénzemet Angliában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés