Pedig megtettünk minden tőlünk telhetőt, Putyin elvtárs

2023. március 31. 9:39

Martin Ethelwolf
Facebook
Még a szocializmusban sem volt ilyen nyugatutálat, mint most.

„Pedig megtettünk minden tőlünk telhetőt, Putyin elvtárs. A magyar nép baráti-testvéri szimpátiával szemléli az orosz nép amerikai imperializmussal szemben folytatott hősi küzdelmét. Még a szocializmusban sem volt ilyen nyugatutálat, mint most, és ebben sajtónknak nem kis szerepe van. Emellett késleltettünk mindent Brüsszelben, amit csak lehetett. És egyedül mi nem szállítunk fegyvereket az ukránoknak!

A szimpátia, a propaganda és a demonstratív gesztus kevés. Mi csak a kézzelfogható eredményeket értékeljük. Ismernek bennünket, tudhatták volna. Sajnálom.”

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Gunyejev

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Nyugat nem tett az orosz ellen semmit 1849-ben, 1914-ben, 1918-ban, 1919-ben „A szövetséges nagyhatalmak együttesen és külön-külön is meg fogják bánni azt a tényt, hogy nem tudtak tenni több elhatározott és több együttes akciót a bolsevista veszély megsemmisítésére, mielőtt az túl erőssé nőtt.” (Winston Churchill, 1920. február 14.)

Nem tett semmit az orosz ellen 1939-ben, 1941-ben, 1945-ben és 1956-ban sem. Bár fantáziálás volt: Operation Unthinkable.

Így van. A pártsajtóban nyugatutálat volt, rajtuk kívül mindenki más a szovjet rendszert utálta, és szerette volna, ha nálunk is az van, mint ami nyugaton.
Most a nyugathoz tartozunk, és a kölcsönös előnyök mentén szerveződő közösség helyett csak a kioktatás meg a kormánybuktatási kísérletek mennek - nem csoda, hogy a külföldről finanszírozott sajtó a nyugatot reklámozza, rajtuk kívül mindenki utálja.
Van, ami nem változik.

Ott tévedsz (és ez jellemző az összes hozzád hasonló nézeten lévőre), hogy kiindulsz magadból, és felteszed, hogy aki nem ért veled egyet, az annak az ellenkezőjét szeretné.
Te legszívesebben kimennél Amerikába, tehát aki szerint a nyugati érdekeket nem szabad a magyar elé helyezni, az mind Oroszországba és Kínába szeretne menni.
Nagyobbat nem is tévedhetnél - aki a magyar érdeket nézi, az Magyarországból szeretne egy minél élhetőbb helyet csinálni.
A szomorú az, hogy van, akinek ezt magyarázni kell.

Nincs nyugatutálat koma. A képmutató, mindent felforgató, világmegváltó nyugati politikát utáljuk. A hagyományos európai keresztény-polgári jóléti társadalom felé szeretnénk továbbra is közelíteni. És semmi közünk a globalisták által provokált keleti szláv polgárháborúhoz.

Hát persze, hogy megegyeznek! Azért támadt rá Magyarország nyugatról Ukrajnára az orosz támadással egy időben.
Vagy lehet, hogy... hogy is mondjam... hazudsz?
Ismét?

Rajta is lehet tanulmányozni, milyen az, amikor valaki magáévá teszi déká propagandáját...

Sokkal jobban járnánk, ha az exszocialista tagállamok egymással fognának össze, és a régi tagállamokkal szemben ezen keresztül tárgyalnának, sokkal többre mennénk.
Persze erre kicsi az esély, a V4 szétszedésébe is komoly erőket fektettek.

A keleti megyékben románul beszélnek, és a többség román identitású - ja nem.
Érdekes, hogy a balosoknak az erdélyi magyarok soha nem jutnak az eszükbe, nekik ők is románok.

Nagyon sok ember szeméről még nem hullott le a hályog, hogy húsz év alatt sem sikerült a felzárkózás a régi tagállamokhoz, (pedig a német Wirtschaftswunderhez ennyi bőven elég volt), mi (az egész régió) tényleg azért kellettünk a nyugatnak, amit Göncz Árpád kottyantott el 1994 körül az újévi beszédében: piacnak és munkaerőnek. A közös piac és a gazdasági határok eltörlése lehetővé tette az ottani sokkal gazdagabb cégeknek, hogy az esetleges konkurenciát nyom nélkül felvásárolhassák, az ennek kompenzálására létrehozott támogatási rendszert pedig olyanra szabták, hogy véletlenül se lehessen a helyi kis cégek megerősítésére költeni - ne nőhessenek ki olyan cégek, amelyek az ottaniakkal konkurálhatnának.
Viszont ezt egyre többen látják, és ők viszont tényleg kezdik ugyanúgy utálni Brüsszelt és Washingtont, mint annak idején Moszkvát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés