Salvini a franciáknak: Elutasítják a migránsokat, de megtartják a terroristákat

2023. március 31. 8:36
Az olasz politikus azután jelentette ezt ki, hogy egy francia bíróság elutasította tíz volt terrorista kiadatását Olaszországnak.

Emmanuel Macron kormánya elutasítja a migránsokat, de „megtartja a terroristákat” – idézte ki Matteo Salvinit az Euractiv. Az olasz politikus azután tette a fenti kijelentés, miután egy francia bíróság elutasította a Vörös Brigádok terroristacsoport tíz volt tagjának kiadatását Olaszországnak.

A lap ismertette, hogy

az 1970-es években alakult szélsőbaloldali terrorista csoport számos gyilkosságért és emberrablásért felelős.

„Szégyen, amit csinálnak. Gyerekeket fordítanak vissza a határon, míg olyan terroristákat tartanak vissza, akiknek börtönben kellene lenniük Olaszországban” – mondta Salvini a francia rendőrségről, amely szerinte szisztematikusan visszafordítja azokat a papírok nélküli migránsokat, akik az olasz határon keresztül az erdőben vagy vonaton próbálnak átjutni, gyakran azért, hogy Franciaországban élő rokonokhoz jussanak. 

„Mi lett volna, ha ugyanez fordítva történik a Bataclan áldozataival?”

Roberto Della Rocca, a Vörös Brigádok támadásainak egyik túlélője, a Terrorizmus Áldozatainak Nemzeti Szövetségének elnöke pedig úgy fogalmazott: „kérdezem Franciaországot, mi lett volna, ha ugyanez fordítva történik a Bataclan áldozataival?”

A francia bíróság azzal indokolta döntését, hogy fenntartja a magán- és családi élethez való jogot, valamint a volt terroristák tisztességes eljáráshoz való jogát – írta az Euroactiv.

Nyitókép: Lorenzo Di Cola / NurPhoto / AFP

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés