Újabb EP-küldöttség jön Magyarországra vizsgálódni

2023. március 31. 7:56
A delegáció célja, hogy megismerkedjen a korrupciós veszélyek miatt elindított jogállamisági eljárás fejleményeivel.

A Népszava értesülései szerint május 15-e és 17-e között Magyarországra látogat az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrzési bizottságának küldöttsége. 

A delegáció célja, hogy megismerje a korrupciós veszélyek miatt elindított jogállamisági eljárás fejleményeit,

továbbá meghallgassa az uniós támogatások felhasználását ellenőrző magyarországi hatóságok véleményét. Mindezek mellett a delegáció tagjai azt is vizsgálják, hogy Magyarország képes-e lesz megfelelően hasznosítani a helyreállítási alapból érkező pénzügyi forrásokat – ismerteti a lap.

Még nincs meg a végleges program

A látogatásnak még nincs nincs végleges programja, és a küldöttség összetételéről sem döntöttek. De a meg nem erősített hírek szerint a delegáció vezetésével a bajor keresztényszocialista Monika Hohlmeiert, a parlamenti szakbizottság elnökét bízhatják meg.

A jogállamisági eljárás keretében befagyasztott 6,3 milliárd euró felzárkózási támogatáshoz és a helyreállítási alapból jutó 5,8 milliárd euróhóz csak azután juthat hozzá Magyarország, ha teljesített számos korrupcióellenes intézkedést és részben megreformálta a bírósági rendszerét – idézte fel a Népszava.

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Újabb feltételekhez köthetik az uniós források magyarországi kifizetését - írja a Bloomberg

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A delegáció célja, hogy megismerje a korrupciós veszélyek miatt elindított jogállamisági eljárás fejleményeit, továbbá meghallgassa az uniós támogatások felhasználását ellenőrző magyarországi hatóságok véleményét."

Majd ezek után összeül az agytröszt, hogy hol lehet újabb, eddig még fel nem vetett szempontok alapján tovább kötözködni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés