Újabb feltételekhez köthetik az uniós források magyarországi kifizetését – írja a Bloomberg

2022. november 07. 12:56

A lap kiemeli: Magyarország a 27 tagállam közül az egyetlen, amely még nem nyert támogatást.

2022. november 07. 12:56
null

Az Európai Unió végrehajtó testülete még ebben a hónapban kulcsfontosságú ülést tervez, amelyen eldől, hogy Magyarország képes lesz-e tartani az év végi határidőt, hogy hozzáférjen a helyreállítási forrásokhoz – számolt be a Bloomberg. A lap szerint az Európai Bizottság a november 22-i kollégiumi ülést kulcsfontosságú időpontnak tekinti a Covid-19 helyreállítási terv elfogadására Magyarország számára. Kiemelik,

Magyarország a 27 tagállam közül az egyetlen, amely még nem nyert támogatást.

A portálon megemlítik: pénteken Magyarország a PricewaterhouseCoopers LLP csalásszakértőjét nevezte ki az új korrupcióellenes ügynökség élére, amely a kormány EU-nak tett ígéretének központi eleme. A kinevezés célja, hogy teljesítsenek néhány, a jogállamiságra vonatkozó, régóta fennálló uniós követelést, miután a bizottság azzal fenyegetőzött, hogy befagyasztja a Budapestnek szánt 7,5 milliárd euró (7,5 milliárd forint) uniós forrást.

Tizenhét jogszabály

Azt írják: a bizottság jelenleg azon dolgozik, hogy értékelje, milyen előrelépést tett Magyarország 17 olyan jogszabály végrehajtása terén, amelyeket az Orbán-kormány a korrupció visszaszorítása érdekében ígért. Az uniós tisztviselők szerint az e kötelezettségvállalások végrehajtását biztosító további intézkedések és az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítését célzó új javaslatok várhatóan mérföldkövek lesznek Magyarország gazdaságélénkítési tervében.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Mandiner Archív

Összesen 280 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2023. március 31. 08:57
Társadalomban élünk, alkalmazkodni kell. Történelemi és geopolitikai okokból NEM léphetünk ki. Türelem, meglátjuk, ha nem fogjuk megkapni a pénzt, különösen a közös hitelfelvételből, lesz más megoldásunk. NAGYON fog a pénz hiányozni és az is igaz, h. Dobrevéknek odaadnák, de akkor annak, amit megnyernénk a réven a többszörösét vesztenénk a vámon, ahogy az már 2002 és 2010 között, mikor ugyanez a brancs már volt kormányon, igazolódott. Szegény ember jobb, ha nem veri az asztalt, mégha ezerszer is igaza van. Meg kell várni a végkifejletet, ha az EU fura urai ezt meglépik, sem ők kinn, sem Dobrevék benn NEM lesznek népszerűbbek.
enes
2023. március 31. 08:36
Vegyük már fel ugyanazt az összeget Kínától! Hadd jajveszélykeljenek...
Gsss
2022. november 08. 18:41
Egyébként ezt Pressmant mi a fenéért nem utasítjuk ki? Beleavatkozott Magyarország belügyekbe, igazságszolgáltatásába és még ki tudja mibe. Nem kívánatos személy hagyja el az országunkat és bidé (lassan beszámíthatatlan) bácsi küldjön másikat.
Gsss
2022. november 08. 18:38
Ez a helyes út: Vétózni mindent Kilépni. HUXIT Egy fillért sem befizetni. Egy fillért sem visszafizetni. Van élet az unión kívül is. Ki fogjuk bírni Mindent kibírunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!