Donyecki tisztviselő: már az ellentámadáshoz tartalékolt eszközöket vetik be Bahmutnál az ukránok

2023. március 29. 21:53
Jevgenyij Prigozsin szerint a városért vívott csatában az ukrán hadsereg gyakorlatilag megsemmisült.

A készülő ellentámadásra szánt nyugati haditechnika-tartalékokat vetnek be a Bahmutért folyó harcokban az ukrán fegyveres erők – jelentette ki Igor Kimakovszkij, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régi vezetőjének tanácsadója szerdán a Rosszija 24 hírtelevíziónak.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója a Konkord nevű cégének sajtószolgálata által kiadott közleményében azt állította, hogy a Bahmutért vívott csatában az ukrán hadsereg gyakorlatilag megsemmisült. Ugyanakkor elismerte, hogy

ez a csata eléggé megtépázta a Wagnert is.”

Prigozsin szerint ha a zsoldoscsoport megnyeri a csatát az ukrán fegyveres erők ellen, az a történelem legnagyobb eredménye lesz, mert csak egy orosz hadsereg marad a sakktáblán, és az összes többi bábu eltűnik róla. 

„Ha a Wagner katonai magánvállalat elpusztul a bahmuti húsdarálóban, és magával viszi az ukrán fegyveres erőket és azt az erőt, amelyet a külföldi fegyverek adnak neki... és ha lehetővé teszi az orosz hadsereg számára, hogy továbbmenjen és megvédje Oroszország érdekeit, akkor teljesítettük történelmi szerepünket” – hangoztatta Prigozsin.

(MTI)

Nyitókép: Anatolii Stepanov / AFP

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a nacik az ukrok te szerencsetlen

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés