Forradalom az utazásban

2023. március 29. 10:41

Sebestyén Géza
Corvinák
Az új ország- és vármegyebérlet csökkenti az utazás költségét és növeli annak sebességét.

„Az új konstrukció emellett kifejezetten olcsó utazási alternatívát kínál. A vármegyebérlet 9.450 forintba kerül majd, azonban a munkáltató ennek 86 százalékát megtérítheti, így a dolgozó tényleges költsége csupán 1.300 forint lesz. A diákok pedig 90 százalékos kedvezményre jogosultak, így számukra a teljes havi költség 1.000 forint alatt van. Az országbérlet teljes ára 18.900 forint, mely dolgozók esetében 2.600, míg diákoknál 1.890 forintos havi kiadást jelent mindössze. 

Az alacsony ár mellett komoly előny az utazási idő csökkenése és a kényelem növekedése is. A bérlet vásárlója ugyanis az indulási időpontok és saját preferenciái figyelembevételével tudja optimális módon összeállítani az útitervét. 

A közlekedéshez való könnyebb és olcsóbb hozzáférés segítheti a munkavállalókat abban is, hogy akár távolabbi munkalehetőségeket is megfontoljanak. Ez nem csupán a regionális munkanélküliségi mutatók javításában előnyös, hanem a gazdasági teljesítmény és a bérek növekedését is elősegíti, ezáltal támogatva a magyar családok életszínvonalának emelkedését. 

Az új bérletek emellett támogatják a tömegközlekedés optimális kihasználtságának növekedését is. Ez nem csak azért szerencsés, mert csökkenti az utazásaink környezeti terheit, hanem azért is, mert az alternatívák közötti választási lehetőség csökkenti a közlekedés miatt kieső szabadidőt is.”

Fotó: Wikimedia Commons

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés