Ábrahám Róbert Puzsérnak: Az általa áhított jogállamok bármelyikében, most érne véget az ő karrierje is

2023. március 31. 17:45
Írta: Bokor Gábor
A vegytiszta, esszenciális rasszizmus az, amikor jön a felsőbbrendűsködő hombárfejű, és jelzi, becsüljem meg, hogy egyáltalán kijöhetek a lápos mocsárból, és legyek hálás, hogy egyáltalán létezem – reagált a Mandinernek a jobboldali megmondóember, miután Puzsér Róbert azt mondta róla: ha nem lett volna felvilágosodás, legfeljebb tőzeget szedhetne a cigány származásával.

A Spirit FM rádiócsatornán sugárzott „Önkényes Mérvadó” keddi adásában Puzsér Róbert hosszan beszélt Ábrahám Róbert ATV Csatt-ban történt vitájáról. A médiaszemélyiség itt arról beszélt, hogy „az elmúlt években elindult woke-tól kezdve a tudatipar működésén át mindenben azt látom, hogy éppen készítik elő a világot egy spirituális átállásra.”

„Ezt rengetegféleképpen nevezhetjük. Robespierre-ék felvilágosodásnak nevezték, meg a Legfőbb Lény kultuszának. A szabadság, egyenlőség, testvériség nem onnan származik. Ha belegondoltok Robespierre szerepébe: a felvilágosodás mögött nem ateizmus állt, hanem ő kőkeményen hitt valamiben. Tökmindegy, hogy szétdobáló szellemnek vagy Lucifernek nevezzük” – mondta az ATV műsorában Ábrahám.

Puzsér a rádióadásban fájdalmasnak nevezte Ábrahám Róbert felvilágosodásról alkotott véleményét, azt mondta: „Szeretném jelezni Ábrahám Róbertnek, ha nem lett volna felvilágosodás meg annak nyomán polgári forradalom,

akkor ő a cigány származásával tőzeget szedhetne a lápon legfeljebb.

Nem fideszes megmondóemberként adhatná el a felvilágosodás kritikáját, hanem a tőzegszedéshez szólhatna hozzá, ahhoz is nagyjából a gyerekeinek és a feleségének”.

„Én nem vagyok az az ajvékolós fajta”

Ábrahám Róbert a Mandinernek reagált elsőként, mit szól Puzsér Róbert által elmondottakhoz. A megmondóember úgy fogalmazott lapunknak, hogy míg ő a hitéről beszélt, Puzsér habzó szájjal cigányozni kezdett. 

„Az a baj a hipokritákkal, hogy mindig magukat leplezik le. Így tett most Puzsér is. Én a jakobinus diktatúra és Robespierre spirituális hátteréről mondtam el a véleményemet az ATV-n, amire ő úgy reagált, hogy sietve emlékeztetett, én csak egy cigány vagyok. Egy cigány, akinek a lápi tőzeget kellene szednie, és hozzászólni is maximum ahhoz, a gyerekei társaságában lehetne” – közölte Ábrahám Róbert, majd úgy folytatta, hogy ő nem az az ajvékolós fajta, soha nem veszi elő a rasszista kártyát, magasan van nála a léc ezen a téren.

„Ugyanakkor mégis. Erre mit kellene mondanom? Jól látható, hogy Puzsér ismereteinek oroszlánrészét a Szaffiból szívta magába,

amit aztán sikerült összekevernie az afroamerikaiak gyapotszedő múltjával, majd barátja és példaképe, Ács Daniel cigány ábrázolása helyezte keretbe nála ezt az egészet” – mondta Ábrahám Róbert, aki szerint, 

„szégyenletes volt hallgatni, ahogy beszélgetőtársa realizálva a hallottakat, próbált korrigálni, érezve, hogy a Puzsér egy perc alatt meztelenre vetkőztette őket a profi smink ellenére is”.

A médiaszemélyiség szerint „nem akkor kell rasszizmust óbégatni, amikor tabu társadalmi témák kapcsán őszintén és kendőzetlenül beszélnek”.

„A vegytiszta, esszenciális rasszizmus az, amikor jön a felsőbbrendűsködő hombárfejű, és jelzi, becsüljem meg, hogy egyáltalán kijöhetek a lápos mocsárból, és legyek hálás, hogy egyáltalán létezem. Egyébként is, hogy jövök én ahhoz, hogy egyáltalán gondolkodni merjek, vagy véleményen legyen bármiről is. Pláne olyan nem az én fajtámnak való fehér dolgokról, mint a felvilágosodás” – mondta Puzsér Róbertnek címezve Ábrahám Róbert, majd úgy szólt, „örüljek, hogy ők, a puzsérféle jóságos misszionáriusok, akik a szalonokban rendszeresen megemlékeznek a magamfajta vadember edukációjának jövőbeli lehetőségéről, egyáltalán gondolnak velem és a fajtámmal”.

„Érjem be ennyivel, és ne feszegessem a határokat. Értem én. És meg is fogadom a jóságos kápó bácsi tanácsait, de engedelmével még hadd jegyezzem meg,

az általa áhított jogállamok bármelyikében, most érne véget az ő karrierje is”.

– mondta Ábrahám Róbert, aki szerint Puzsérnak örülnie kéne, hogy „ebben a lesajnált diktatúrában létezik még a vélemény és a szólásszabadsága”, amit maga is tiszteletben tart. 

Puzsér Ábrahám Róbertnek: Ha nem lett volna felvilágosodás, legfeljebb tőzeget szedhetne a cigány származásával

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jobboldali nem náci!
Ilyen logikával a baloldali meg polpotista vörös kmer?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés