Mindkét tábor ugyanaz alatt a nemzeti zászló alatt hirdeti az igazát

2023. március 28. 6:23

Robert C. Castel
Facebook
Nem, továbbra sem áll szándékomban belpolitikai kérdésekhez hozzászólni. Csupán...

„Nem, továbbra sem áll szándékomban belpolitikai kérdésekhez hozzászólni. Csupán arról szerettem volna írni néhány szót amit Izrael legfontosabb erőforrásának, reménységének tartok.Érdemes egy rövid pillantást vetni erre a két képre. Tüntetők pro és kontra. Baloldal és jobboldal. Parlamentpártiak és bíróságpártiak. Ebben az időpillanatban talán semmiben sem értenek egyet. Kivéve egyetlen egy dolgot. Mindkét tábor ugyanaz alatt a nemzeti zászló alatt hirdeti az igazát.

A mi zászlónk. Mindannyiunké. Valaki képes a fotók alapján megállapítani, hogy ki itt a bal és ki itt a jobb? Na ugye, hogy nem. És ez Izrael végső reménysége. Nemcsak a reménysége, hanem az üzenete is egy magával meghasonlott, megosztott és kultúrharcokba gabalyodott Nyugat számára.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyobb baj, hogy a baloldali politikusok és a sajtójuk is úgy dolgozzák meg a szavazóikat, hogy nekik sem jutna eszükbe a magyar zászló.
Lásd a hozzászólásaikban eluralkodó mindenszarizmus, másholmindenjobb, aligváromhogykülföldreköltözzek.

Ugyan a hozzászólásodnak abban a formában nincs semmi értelme, de ha jól értelmezem, amit sugallni próbálsz, akkor el kell keserítselek: Izrael (a térségbeli Szaúd-Arábiához és Törökországhoz hasonlóan) úgy érzik, hogy az USA cserben hagyta őket, ezért a saját érdekeiknek megfelelően lavíroznak az USA és Oroszország illetve Kína között.
Az USA is egyértelműen a saját érdekeit követi Ukrajna támogatásával, egyedül az EU központi szervei illetve legtöbb tagországa helyezi az USA érdekeit a sajátjai fölé, illetve hazudja róla azt, hogy azok valójában a saját érdekei - vagy balekságból, vagy mert megvették.

Hát persze, hiszen magyargyűlöletből csak Magyarországon lehet megélni - Hegedűs hadnagynak is csak az egri várban volt értéke a törökök szemében, egy szomszédos faluban vagy pláne Törökországban már semmi hasznuk nem lett volna belőle. Sőt.

Nyilván azért, mert ennyi ellenséges országgal körülvéve már rég meghaltak vagy elmenekültek volna, ha az ilyen "egyrészt-másrészt" politizálásnak teret engedtek volna.
Nem mintha a mi szomszédaink sokkal együttműködőbbek lennének, de legalább összehangoltan nem támadtak még ránk, az igaz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés