Az ukránok bejelentették, hogy visszaszorították az oroszokat Bahmutnál

2023. március 26. 08:13

Ugyanakkor a városért továbbra is brutális harcok folynak, az oroszok újabb és újabb támadásokat indítanak.

2023. március 26. 08:13
null

Az ukrán erőknek sikerült visszaszorítaniuk az oroszokat Bahmutnál – mondta Jurij Fedorenko, az ukrán hadsereg tisztje a CNN szerint.

A katona közölte, az oroszok meghátrálása következtében az Orosz Föderáció csapatai olyan messzire kerültek a várostól, hogy

 a tüzérségük már nem tudja bombázni az utat.

Fedorenko szerint az ukrán hadsereg helyzete javult Bahmutban, de a városért továbbra is brutális harcok fognak folyni, és az oroszok állandóan támadásokat indítanak.

 

***

Nyitókép: AFP/Anadolu agency

Kapcsolódó cikkek

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. március 26. 16:44
Ehhez képest az oroszok már azt a részt is elfoglalták, ahol Zselé tartotta tegnapelőtt a beszédét.
Akitlosz
2023. március 26. 14:42
" 5 órája Az orosz erők támadó akciókat hajtanak végre Lyman, Bahmut, Avdiivka, Maryinka és Shaktarske irányában. Az ukrán hadsereg több mint 85 orosz támadást vert vissza. Szinkivka, Kreminna, Bilohorivka és Vyjimka, Bahmut, Bohdanivka és Predtechin, Keramik, Avdiyivka, Tonenke, Syeverne, Vodyane, Pervomayske, Maryinka és Novomykhaylivka közelében megkísérlő orosz erők – áll az ukrán fegyveres erők vezérkarának reggeli jelentésében. "
Akitlosz
2023. március 26. 14:37
https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2023/03/25march2023_Ukraine_Bakhmut_Map.jpg De persze könnyen lehet, hogy megint csak a Mandiner hazudik. Például az Al Jazeera azt írja ugyanerről, hogy az ukránok szerint stabilizálták a helyzetet Bahmutnál. https://www.aljazeera.com/news/2023/3/25/kyiv-our-forces-managing-to-stabilise-situation-around-bakhmut Neki jobban hiszek. Stabilizálni != visszaszorítani.
Akitlosz
2023. március 26. 14:33
Körülbelül nem hiszem el. "Bahmutnál" pontosan hol? Sehol egy térkép erről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik