Nukleáris szökőárat okozni képes tengeralattjáró drónt tesztelt Észak-Korea (VIDEÓ)

2023. március 26. 7:18
Az eszközt Hamgjong tartomány Rivon megyéjének partvidékéről indították a Hongvon-öbölben kijelölt ellenséges kikötő elleni támadás szimulációjaként.

Észak-Korea új, vízfelszín alatti nukleáris támadórendszert tesztelt Kim Dzsongun észak-koreai vezető felügyelete mellett – jelentette helyi idő szerint pénteken a kommunista állam hírügynöksége.

A KCNA szerint az atomfegyver hordozására képes tengeralattjáró drónt ellenséges haditengerészeti csapásmérő egységek és nagyobb kikötők elleni meglepetésszerű támadásokra tervezték. Az eszközt Hamgjong tartomány Rivon megyéjének partvidékéről indították a Hongvon-öbölben kijelölt ellenséges kikötő elleni támadás szimulációjaként. A drón ovális, illetve nyolcas mintát követve csaknem egy órán át körözött 80-150 méteres mélységben a Japán-tengeren mielőtt felrobbantották volna a teszteléshez használt robbanófejet.    

A Korea Hangja nevű állami rádió beszámolója szerint

az eszköz nukleáris töltettel hatalmas radioaktív szökőárt képes fakasztani a robbanás nyomán. 

A robbantsról készült felvételeket az alábbiakban tekintheti meg:

A KCNA megerősítette, hogy hadászati manőverező robotrepülőgépeket is kilőttek – nukleáris töltet imitáló – kísérleti robbanófejekkel a keddtől csütörtökig tartó hadgyakorlat során. A közlés szerint két Hvaszal-1 és két Hvaszal-2 típusú stratégiai robotrepülőgépet teszteltek Hamjong tartományban. Hozzátette: a hadászati eszközök pontosan eltalálták célpontjaikat a Japán-tengeren.    

Phenjan ismételten bírálta az Egyesült Államokat és „az árulókból álló dél-koreai vezetés” a „szándékos, folytonos és provokatív hadgyakorlataik” miatt, amelyek „visszafordíthatatlanul veszélyes ponthoz sodorták a Koreai félsziget katonai-politikai helyzetét”.

(MTI)

 

***

Nyitókép: YouTUbe

 

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rettegjünk Észak Koreától? Nem minket fenyeget, hanem az USA-t és Dél Koreát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés