Nukleáris szökőárat okozni képes tengeralattjáró drónt tesztelt Észak-Korea (VIDEÓ)

2023. március 26. 07:18

Az eszközt Hamgjong tartomány Rivon megyéjének partvidékéről indították a Hongvon-öbölben kijelölt ellenséges kikötő elleni támadás szimulációjaként.

2023. március 26. 07:18
null

Észak-Korea új, vízfelszín alatti nukleáris támadórendszert tesztelt Kim Dzsongun észak-koreai vezető felügyelete mellett – jelentette helyi idő szerint pénteken a kommunista állam hírügynöksége.

A KCNA szerint az atomfegyver hordozására képes tengeralattjáró drónt ellenséges haditengerészeti csapásmérő egységek és nagyobb kikötők elleni meglepetésszerű támadásokra tervezték. Az eszközt Hamgjong tartomány Rivon megyéjének partvidékéről indították a Hongvon-öbölben kijelölt ellenséges kikötő elleni támadás szimulációjaként. A drón ovális, illetve nyolcas mintát követve csaknem egy órán át körözött 80-150 méteres mélységben a Japán-tengeren mielőtt felrobbantották volna a teszteléshez használt robbanófejet.    

A Korea Hangja nevű állami rádió beszámolója szerint

az eszköz nukleáris töltettel hatalmas radioaktív szökőárt képes fakasztani a robbanás nyomán. 

A robbantsról készült felvételeket az alábbiakban tekintheti meg:

A KCNA megerősítette, hogy hadászati manőverező robotrepülőgépeket is kilőttek – nukleáris töltet imitáló – kísérleti robbanófejekkel a keddtől csütörtökig tartó hadgyakorlat során. A közlés szerint két Hvaszal-1 és két Hvaszal-2 típusú stratégiai robotrepülőgépet teszteltek Hamjong tartományban. Hozzátette: a hadászati eszközök pontosan eltalálták célpontjaikat a Japán-tengeren.    

Phenjan ismételten bírálta az Egyesült Államokat és „az árulókból álló dél-koreai vezetés” a „szándékos, folytonos és provokatív hadgyakorlataik” miatt, amelyek „visszafordíthatatlanul veszélyes ponthoz sodorták a Koreai félsziget katonai-politikai helyzetét”.

(MTI)

 

***

Nyitókép: YouTUbe

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. március 26. 14:28
Meg lehet csinálni. Az oroszok már tavaly jelezték, hogy egyetlen tengeralattjáróval, egyetlen megfelelő helyen robbantott atombombával el tudnák mosni a brit szigeteket úgy, hogy a kontinenst ne érje jelentős kár. https://www.youtube.com/watch?v=r4eJvwtQJu4 https://www.youtube.com/watch?v=dzEc5d8n95k Az a drón, amúgy torpedó (is). Szerintem zavaró víz alatti torpedót drónnak hívni.
amaurote
2023. március 26. 12:29
micsoda hatalmas pogány hős! remélem a keresztény orbán velük is szövetkezik!
Takarító
2023. március 26. 10:54
No igen. Sugárszennyezzük az óceánokat, meg a tengereket is. Remek ötlet. Átnézni azt is, hogy ki mint kommentelte eddig.
Syr Wullam
2023. március 26. 09:47
SzökőárAt, azt. Megint a kvótaszerkesztő az ügyeletes? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik