Zelenszkij beismerte: képtelenek ellentámadást indítani

2023. március 25. 15:55
Az ukrán elnök szerint a fegyverhiány miatt nem képesek haladni.

Volodimir Zelenszkij a Jomiuri Sinbun japán lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy késnek a nyugati fegyverszállítmányok, ami miatt nehéz helyzetbe került az ukrán hadsereg. Szavai szerint a fegyverhiány miatt

nem tudják megkezdeni a korábban már nagy lendülettel bejelentett ellentámadást.

Az ukrán elnök szerint továbbra is várják a nehéz- valamint a vadászgépeket a nyugati országoktól. Volodimir Zelenszkij leszögezte, ilyen körülmények között nem tudják a csapatokat a frontra küldeni. 

A politikus beismerte, hogy az ország keleti részén súlyos lőszerhiány van, a helyzetet nem nevezte kielégítőnek. Adatai szerint az oroszok naponta háromszor annyi töltényt lőnek ki, mint ők. 

Várjuk a nyugati lőszereket”

– mondta Zelenszkij.

Az ukránok Moszkváig szeretnének tudni ellőni - szakértő Zelenszkij öt pontjáról

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal/AFP

Összesen 208 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De legalább háromszorossal. (Clausewitz)

es ezt nem latta egy eve hogy ez lesz?

Tavaly márciusban az oroszok és ukránok között körvonalazódtak az álláspontok, az igények de egyszer csak vége szakadt a tárgyalásoknak. Miért volt jobb Zelenszkijnek, hogy inkább szétlövette az ország nagy részét?

https://www.portfolio.hu/globa..

Nem az afrikai zsoldosok lesznek az elsők....kunfia, Tommaso, veyszettfejsze, parizer, Armageddon, fürkész, mamarizsa, igen de nem és társaik már egy, a DK által megszervezett katonai felkészítő táborban készülnek önkéntesként az ukrán frontra, meghalni a magyar szabadságért. A csapatzászlót Dobrev adományozza, a szalagokat Vadai köti rá Ő búcsúzik a balliberális magyar anyák nevében, , Gyurcsány kíséri még lő távon kívülig a meghalni készülőket.......

Ebbe Ukrajna, lehet bele is ment volna a legeslegelején, amikor a Fehérorosz Gomel-ben az Orosz és Ukrán delegáció tagjai tárgyaló asztalhoz ültek, és úgy nézett ki hogy valami egyeszség létrejön.

Azonban 2022 március 4-én Boris Johnson üzenetet küldött az ukránoknak ahol az üzenet eleje ukránul hangzott ell. Hogy az egész nyugati világ mindenben kiáll majd Ukrajna mellett.
Íme az üzenet: https://twitter.com/BorisJohns..

Majd egy nappal később az ukrán delegáció egyik tagját az ukrán titkosszolgálat megöli hazaárulás címén. Íme: https://www.pravda.com.ua/news..

Ezek az események azt eredményezték, hogy már semmilyen tárgyalások nem vezettek semmihez, és abbamaradtak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés