Zelenszkij beismerte: képtelenek ellentámadást indítani

2023. március 25. 15:55

Az ukrán elnök szerint a fegyverhiány miatt nem képesek haladni.

2023. március 25. 15:55
null

Volodimir Zelenszkij a Jomiuri Sinbun japán lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy késnek a nyugati fegyverszállítmányok, ami miatt nehéz helyzetbe került az ukrán hadsereg. Szavai szerint a fegyverhiány miatt

nem tudják megkezdeni a korábban már nagy lendülettel bejelentett ellentámadást.

Az ukrán elnök szerint továbbra is várják a nehéz- valamint a vadászgépeket a nyugati országoktól. Volodimir Zelenszkij leszögezte, ilyen körülmények között nem tudják a csapatokat a frontra küldeni. 

A politikus beismerte, hogy az ország keleti részén súlyos lőszerhiány van, a helyzetet nem nevezte kielégítőnek. Adatai szerint az oroszok naponta háromszor annyi töltényt lőnek ki, mint ők. 

– mondta Zelenszkij.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal/AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. március 26. 09:58
/Az ukránok bejelentették, hogy visszaszorították az oroszokat Bahmutnál/ Aztán meg: /Zelenszkij beismerte: képtelenek ellentámadást indítani/ 1. Vemhes, vagy nem vemhes? 2. A front és az agyvíz hullámzik. 3. Több igazság/hazugság létezik egyszerre. 4. Többen is írnak cikket.
Reszelő Aladár
2023. március 26. 09:02
Zselé, csak kérned kell a csodafegyver, amit csak egyszer kell elsütni és ellenségeid egyből elpárolognak, legyenek is bármennyien, kivédeni pedig nem lehet. Legyen nálad és használd belátásra szerint, ha kell oroszok ellen, ha kell magyarok ellen, ha kell bárki ellen, aki csak gondolati szinten nem fér bele az 50ezer éves Szent Ukrajna koncepcióba. Amúgy a fegyver az Istennek is végez, ha akarod arra is használhatod.
stug
2023. március 26. 07:27
Dél-koreai lőszer úton Ukrajnába. A Cáratyuskaelvtárs pörgeti a gazdaságot: https://m.youtube.com/watch?v=PkgUhQ50ERE
Namond
2023. március 26. 05:33
Holodomorszkij még több ukránt akar fegyverek elé lökni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik